Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв

Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв

6 Серпня 2019
3018
6 Серпня 2019
15:37

Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв

3018
У Верховні Раді дев’ятого скликання залишаться Комітети з питань свободи слова і прав людини.
Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв
Комітет Ради з питань свободи слова віддадуть опозиції, – Потураєв

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв.

Він уточнив, що посади голів цих комітетів віддадуть представникам опозиції.

Як повідомляв «Детектор медіа», новообраний народний депутат від партії «Слуга народу», журналіст каналу «1+1» Сергій Швець повідомив, що Комітет інформаційної та гуманітарної політики, який планують створити у Верховній Раді дев’ятого скликання, оприлюднить свої плани через декілька днів після початку роботи парламенту.

Гуманітарний та інформаційний комітет у Раді може очолитиновообраний народний депутат від партії «Слуга народу», генеральний директор медіахолдингу «1+1 медіа» і телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, команда Офісу президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії. Він стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ. Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Команда президента планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко, який за результатами виборів пройшов до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу», його партія допускає обʼєднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту в одне відомство.

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко уточнив, що на базі міністерств культури, молоді та спорту, інформаційної політики в новому Кабінеті міністрів може бути створено одне Міністерство з гуманітарної політики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3018
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Понтій Пілат
1695 дн. тому
Знов "договорняки" і розподіл хлібних і крихких комітетів? Прийшли до влади, взяли більшість от і керуйте.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду