24 канал проведе телеміст із грузинським каналом «Руставі-2»

24 канал проведе телеміст із грузинським каналом «Руставі-2»

9 Липня 2019
2104

24 канал проведе телеміст із грузинським каналом «Руставі-2»

2104
24 канал проведе телеміст із грузинським телеканалом «Руставі-2», темою якого стане Росія та загрози і виклики, які принесло сусідство із нею.
24 канал проведе телеміст із грузинським каналом «Руставі-2»
24 канал проведе телеміст із грузинським каналом «Руставі-2»

Про це повідомляє пресслужба 24 каналу.

«Дата телемосту на фінальній стадії погодження, він відбудеться найближчими днями, а от тема вже відома – наш спільний небезпечний "північний сусід", а також всі загрози і виклики, які принесло нам це сусідство і як із ними справитися», – йдеться в повідомленні.

Формат передбачає відвертий обмін думками в прямому ефірі між двома студіями, двома країнами:

  • як протистояти спільній загрозі з боку Росії;
  • нові правила світового порядку;
  • чи є сенс розраховувати на гарантії і підтримку світових лідерів;
  • як змінилися Україна та Грузія за час окупації частини територій і який план повернення.

Генеральний директор 24 каналу Роман Андрейко повідомив, що мовою спілкування в ефірі стане російська.

З українського боку участь в дискусії візьмуть журналісти та експерти. Склад учасників ефіру з грузинської сторони стане відомий найближчим часом.

«Але головне – поставити свої запитання і почути відповіді на них зможуть усі без винятку глядачі – для цього потрібно лише зайти у мобільний додаток Телепортал на своєму смартфоні, проєкт "Політанатомія" на 24 каналі», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Володимира Зеленськоговідреагувати на проведення телемосту каналами російським каналом та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що РНБО працює над рішенням щодо телемосту.

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з російським каналом. Канал повідомив, що відмовився від проведення телемосту через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит. ГПУ також знайшла зв’язок між NewsOne і російським «Промсвязьбанком».

Увечері 8 липня РНБО дала доручення СБУ та Нацполіції через анонсований телеміст NewsOne з російським каналом, але деталі не розголошують через таємність.

9 липня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne(ТОВ «Новини 24 години») за ознаки розпалювання ворожнечі щодо окремих груп українського суспільства в ефірах каналу протягом останнього часу.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення також звернеться до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії «для запобігання антиукраїнській діяльності». 

Фото: 24 канал 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду