Активісти запалили фаєри під будівлею телеканалу NewsOne

Активісти запалили фаєри під будівлею телеканалу NewsOne

8 Липня 2019
1259

Активісти запалили фаєри під будівлею телеканалу NewsOne

1259
Ведучий телеканалу NewsOnе Віталій Дикий у прямому ефірі заявив, що у студії начебто чути звуки вибухів, тому журналісти почувають себе у небезпеці.
Активісти запалили фаєри під будівлею телеканалу NewsOne
Активісти запалили фаєри під будівлею телеканалу NewsOne

Про це повідомляє «Укрінформ».

За повідомленням видання, у Києві під будівлею телеканалу NewsOne на вулиці Польовій зібралися активісти на акцію протесту проти телемосту з російським телеканалом «Россия 24».

Журналісти повідомляють про 200 учасників і зазначають, що кількість людей збільшується. Дехто з них тримає плакати із написами «Телеміст - Путіну під хвіст», «Телемост - вокзал - Россия», «Стоп пропаганда». Є активісти, які палять фаєри. Учасники також обіцяють 9 липня провести ацію протесту під Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення.

Правопорядок перед будівлею NewsOne забезпечують співробітники Національної поліції та бійці Нацгвардії.

Нагадаємо, 7 липня український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку, та російський державний канал «Россия 24» анонсували на 12 липня спільний телеміст під назвою «Надо поговорить». NewsOne заявив, що телеміст пройде «без політики і без політиків».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює над рішенням щодо «телемосту».

Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст, посилаючись на небезпеку для журналістів каналу NewsOne.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Іван Баканов запропонував ініціювати невідкладне скликання позачергового засідання РНБО України, а також низку інших заходів щодо телеканалів Тараса Козака NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

8 липня телеканал NewsOne скасував проведення анонсованого на 12 липня телемосту з «Россия 24» «Надо поговорить». Канал повідомив, що відмовився від проведення телемарафону через «масову інформаційну атаку» та «прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких».

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за статтею «державна зрада» через підготовку телемосту. Усіх причетних, зокрема власника каналу Тараса Козака та генерального продюсера Василя Голованова, викликали на допит.

ГПУ також знайшла зв’язок між NewsOne і російським «Промсвязьбанком».

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1259
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
777
1724 дн. тому
Доречі, Дикий - ти шльондра в чоловічій подобі...Тебе з Головатим - кинути на фронт, в АТО (чи ООС), пагаваріш там з фашистськими градами тет-а-тет і нам розкажете, а чьом дагаварілісь, виБЛЯдки ви продажні!Дай боже,шоб вас і ваших діточок карма наздогнала якнайшвидше за все,що ви падлюки робите з Україною за мертвечукове бабло...
777
1724 дн. тому
ВСЕ ПРАВИЛЬНО ЗРОБИЛИ! Це - попередження тварюкам чахлика невмиручого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду