Рабінович запропонував відкласти телеміст між NewsOne і «Россия 24»

Рабінович запропонував відкласти телеміст між NewsOne і «Россия 24»

8 Липня 2019
2829

Рабінович запропонував відкласти телеміст між NewsOne і «Россия 24»

2829
Народний депутат, співголова партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович запропонував відкласти анонсований на 12 липня телеміст «Надо поговорить» між телеканалом NewsOne і російським державним каналом «Россия 24».
Рабінович запропонував відкласти телеміст між NewsOne і «Россия 24»
Рабінович запропонував відкласти телеміст між NewsOne і «Россия 24»

Про це Вадим Рабінович сказав у коментарі каналу NewsOne. Ведучі NewsOne повідомили, що в цей же час під каналом відбувається пікет проти телемосту.

За словами Вадима Рабіновича, «сьогодні всю ніч фізичною розправою погрожували керівникам каналу, журналістам, їхнім родинам». Тих, хто протестує проти телемосту з російським пропагандистським каналом, Рабінович назвав «фашиствующими бандами». Мовляв, вони остерігаються «правди», що «ми хочемо дружити, ми не хочемо воювати».

Він заявив, що жоден правоохоронний орган не реагує на погрози журналістам. «Сьогодні нинішня влада потурає тому, що відбувається. І дуже важливо, за два тижні до виборів влаштувати якусь провокацію з каналом, щоб дати змогу мовити на Україну каналах, тільки тим, які сьогодні рвуться до влади», – спрогнозував нардеп.

«Сьогодні, в цій ситуації, яка реально загрожує життю журналістів, я вважаю, що ідею телемосту потрібно облишити. Не тому що ми їх боїмося, а тому що, на жаль, сьогодні держава не може захистити від фашистів ... А ризикувати життям хоча б одного журналіста, а ми бачимо цих відморозків, я вважаю, що цього не можна робити … Ви – молодці, але я вважаю, що міст ви маєте відкласти – відкласти як ще один символ того, що мир ми встановимо, але після парламентських виборів», – заявив він.

Ведучий зауважив, що телеміст уже анонсовано в ефірі російського каналу, і запитав, як Україна й українці будуть виглядати в очах сусідньої держави після «камбеку» і розвороту на 180 градусів. Рабінович відповів: «Нормальні люди нормально подумають».

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку (обоє представляють партію «Опозиційна платформа – За життя»), та російський державний канал «Россия 24» проведуть телеміст під назвою «Надо поговорить».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення «телемосту» каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює на рішення щодо «телемосту».

Телеканал NewsOne пояснив, що телеміст з державним російським каналом «Россия 24» пройде «без політики і без політиків».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду