Коломойський заявив, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було «1+1»

Коломойський заявив, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було «1+1»

2 Травня 2019
3090
2 Травня 2019
22:11

Коломойський заявив, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було «1+1»

3090
Олігарх, кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1» та екс-співвласник «Приватбанку» Ігор Коломойський заявив, що Петро Порошенко програв президентські вибори 2019 року через те, що його електорат дивиться «1+1».
Коломойський заявив, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було «1+1»
Коломойський заявив, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було «1+1»

Про це пан Коломойський сказав в інтерв’ю Bihus.info.

«Порошенко хотів забрати собі "1+1". Він програв вибори, бо у нього не було "1+1". Йому всі говорили, все його оточення – і Кононенко, і Луценко, - "а як ти збираєшся на вибори, якщо твій електорат "плюси" дивиться?"», - сказав він.

Раніше Коломойський заявив, що президент Петро Порошенко вів переговори з братами Суркісами, щоб викупити їхню частку телеканалу «1+1». За словами пана Коломойського, переговори тривали з 2015 року, Порошенко намагався викупити 25% телеканалу «1+1», які належать Ігорю Суркісу.

Ігор Коломойський стверджував, що це нібито стало причиною націоналізації «Приватбанку»: мовляв, голова Нацбанку Валерія Гонтарєва та заступниця голови НБУ Катерина Рожкова доповіли президенту, що в заставі «Приватбанку» є акції компанії «1+1 Продакшн», переплутавши її з каналом «1+1», і запропонували «забрати» «Приватбанк», щоб не купувати акції «1+1».

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, коментуючи цю інформацію, заявив, що в заставі банку не було акцій «1+1 Продакшн», а була тільки будівля, під яку «1+1 Продакшн» брала кредит.

Нагадаємо, що 24 березня на «1+1» вийшла програма «Українські сенсації», у якій Петра Порошенка звинуватили у вбивстві брата, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

Голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», аби «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». І що це позов не проти журналістів, а проти каналу. Радник президента Олег Медведєв повідомив, що в позові не буде матеріальних претензій, а лише вимога спростування поширеної раніше інформації.

29 березня генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив про наміри подати позов до суду проти президента Петра Порошенка через його слова про «заляканих журналістів» каналу «1+1».

10 квітня Петро Порошенко, коментуючи конфлікт з Ігорем Коломойським та націоналізацію «ПриватБанку», заявив, що діяльність каналу «1+1» не має нічого спільного з журналістикою.

11 квітня Петро Порошенко без запрошення прийшов у прямий ефір програми «Право на владу» на «1+1». Він сказав, що прийшов у студію ток-шоу, щоб запросити Володимира Зеленського на дебати. Кандидати в прямому ефірі поговорили телефоном, але так і не змогли домовитися.

12 квітня Олександр Ткаченко знову заявив про наміри подати позов до суду проти президента Петра Порошенка через його слова про «заляканих журналістів» каналу «1+1», а також через його самовільну появу в студії «Права на владу» 11 квітня.

Юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров сказав «Детектору медіа», що Президент України Петро Порошенко не застосовував адміністративний ресурс, щоб потрапити в ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», тому він не вбачає в діях президента жодних порушень.

16 квітня ТОВ «Телерадіокомпанія "Студія 1+1"» подала позовну заяву у Печерський районний суд м. Києва до президента України Петра Порошенка та ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» (юридична особа журналу і сайту «Новое время») про захист ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди.

Варто додати, що кінцевим бенефіціаром «1+1» є олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують новообраним президентом Володимиром Зеленським. Так, за даними проекту «Схеми: корупція в деталях», юрист Зеленського Андрій Богдан є особистим адвокатом Коломойського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3090
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
правда
1792 дн. тому
А что, кто-то ещё сомневался, что выборы - это обман, основанный на зомбировании населения через СМИ? За счёт обильной рекламы на выборах побеждают не лучшие, а наиболее разрекламированные. Побеждают денежные мешки, каждый раз обманывая народ. Демократия - фикция, она существует только на словах. Народ не имеет реальной возможности быть властью. Чтобы народ стал властью, выборы должны проводиться по совершенно другим правилам. На предварительном этапе нужно отсеивать тех, кто не имеет достаточного уровня образования, знаний, опыта работы на управленческих должностях. Никаких имущественных барьеров быть не должно, так как барьер в 2,5 млн грн для участия в выборах представляет собой дискриминацию по имущественному признаку, усложняя задачу для честных людей, которые такие суммы не наворовали. Все кандидаты дожны иметь равные возможности по ведению агитации. Политическая реклама должна быть ограничена законодательно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду