Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками» та буде подавати до суду

Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками» та буде подавати до суду

25 Березня 2019
3652
25 Березня 2019
19:19

Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками» та буде подавати до суду

3652
24 березня 2019 на каналі «1+1» у програмі «Українські сенсації» Петра Порошенка звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності до наркотрафіку та інших злочинів. Президент назвав цю інформацію фейками.
Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками» та буде подавати до суду
Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками» та буде подавати до суду

Про це пише «ВВС Украна».

Так, випуск під назвою «50 відтінків Порошенка» був побудований виключно на звинуваченнях чинного президента у корупції. Огляд цієї програми ДМ публікував у спецпроекті «Детектор чорнухи».

Як пише ВВС, 25 березня Петро Порошенко заявив, що «шалений обстріл фейками з олігархічних каналів» є неповагою до держави, народу і спробою підірвати імідж України у світі. За його словами, ці фейки подібні до тих, що поширює російське телебачення.

«Ми разом відіб'ємо інформаційні атаки, незважаючи на шалений обстріл фейками з олігархічних каналів. Один із найбільших каналів, який належить олігархові, який ховається від українського правосуддя в Ізраїлі, у п'ятницю чи суботу за одну годину: "Порошенко убив свого брата", "Порошенко отруїв своїх родичів", "Порошенко створив сотню головорізів, які вбивають українців", "Проти Порошенка порушили в ЄС і США кримінальні справи". Усе це взяли з російського каналу НТВ», - заявив президент.

Як відомо, у випуску «Українських сенсацій» нардеп Олександр Онищенко, якого підозрюють в особливо тяжких економічних злочинах, і який зараз переховується за межами України, заявив, що начебто має докази корупційних дій Петра Порошенка: скуповування голосів депутатів під час важливих голосувань у парламенті, фінансові оборудки на користь власного бізнесу, спроби перекупити телеканал «112 Україна».

У телепрограмі також пролунало звинувачення на адресу президента нібито про можливу причетність до загибелі його рідного брата багато років тому. Подібні версії вперше з'являлися раніше на російських телеканалах. Окрім того, у програмі Олександр Онищенко розповів про нібито значні доходи Петра Порошенка від ведення бізнесу в Росії.

Голова фракції БПП у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента».

«Власник цього ЗМІ не витримав випробування четвертою владою, яку дає володіння таким потужним засобом впливу на свідомість українців. Він не зміг втриматись від спокуси грубого повномасштабного використання цього медіаресурсу з метою зведення своїх рахунків з державою. Він перетворив канал на знаряддя брудних політичних технологій і чорного піару проти одного з кандидатів у Президенти, а саме Петра Порошенка. Ігор Коломойський брутально розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ розповсюдили фото нібито втечі Порошенка від натовпу, яке виявилося фейком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3652
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Pavel
1836 дн. тому
Даже речи нет о том, чтобы как-либо идеализировать Петра Порошенко. К нему есть масса вопросов. Но есть одно важное обстоятельство: при Петре сохранится проевропейский внешнеполитический курс. Это означает не только безвиз и томос, а постепенное, трудное, но всё-таки реальное продвижение к построению демократического правового государства. Не нужно ждать невозможного от Петра, достаточно чтобы сохранился этот базовый выбор направления, а остальное сделает гражданское общество. А при Зеленском будет попытка разворота в сторону путинской средневековой тюрьмы народов с царём во главе. Вы, народ, не ленитесь, почитайте, что такое путинская империя сегодня. Какие там законы (статья за неуважение к власти, как пример), как там подавляют свободу, насколько там затхлая, зажатая атмосфера, какие там “выборы” без выбора. И вспомните, как Зе совсем недавно угрожал тем, кто его критикует. Ничего не напоминает? Украина, конечно, сумеет себя защитить, но цена будет намного больше, чем сейчас – уже не галочка в бюллетене, а жизни украинских бойцов, которым придётся с оружием в руках исправлять ошибки обывателей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду