Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у суді проти Суркісів щодо каналу «1+1»

Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у суді проти Суркісів щодо каналу «1+1»

11 Січня 2022
1808
11 Січня 2022
08:36

Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у суді проти Суркісів щодо каналу «1+1»

1808
За поданим у 2020 році позовом Суркіси вимагали компенсації (щонайменше 140 млн дол.) за невиконані умови контракту про купівлю-продаж 25% телеканалу «1+1».
Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у суді проти Суркісів щодо каналу «1+1»
Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у суді проти Суркісів щодо каналу «1+1»

Народний депутат, експрезидент Петро Порошенко витратив 11 мільйонів гривень на послуги юристів у справі проти Ігоря та Григорія Суркісів щодо телеканалу «1+1». Розгляд справи відбувався у Високому суді Лондона. Про це йдеться в заяві юристів Порошенка, яку цитує сайт партії «Європейська солідарність».

«Позов розглядався у Високому суді Лондона та стосувався надуманих претензій Суркісів як співвласників телеканалу, яким вони володіють з [Ігорем] Коломойським та [Віктором] Медведчуком. Як раніше повідомлялося, у вересні 2021 року Високий суд Лондона оголосив рішення, яким визнав позов проти Порошенка та Валерії Гонтарєвої безпідставним.

На наше глибоке переконання, цей позов щодо телеканалу, власниками якого є, зокрема, Коломойський, сім’я Суркісів та Віктор Медведчук, було згенеровано виключно як частину стратегії Суркіса та його бізнеспартнерів у спорах з державою та "Приватбанком"», – йдеться в заяві.

Юристи пояснили, що Суркіси мали компенсувати Порошенку судові витрати, але нібито затягнули цей процес, тому нардеп «прийняв рішення оплатити частину гонорару міжнародної юридичної фірми, яка представляла його інтереси, у розмірі 300 тисяч фунтів або 11 мільйонів гривень за власні кошти ще до отримання компенсації від позивачів». Також юристи наголосили, що компенсація від позивачів має надійти Порошенку до 14 січня поточного року.

«Додаткові платежі, що будуть компенсуватися Суркісом як наслідок безпідставного позову, будуть визначені сторонами або судом у подальшому», – додали юристи.

Нагадаємо, у квітні 2019 року олігарх, кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1» та ексспіввласник «Приватбанку» Ігор Коломойський заявив, що тоді ще президент Петро Порошенко з 2015 року вів переговори з братами Суркісами, щоб викупити їхню частку телеканалу «1+1» у розмірі 25%, які належать Ігорю Суркісу. За словами пана Коломойського, йшлося про близько 200 млн доларів. Ігор Коломойський стверджує, що це стало нібито причиною націоналізації «Приватбанку»: мовляв, голова Нацбанку Валерія Гонтарєва та заступниця голови НБУ Катерина Рожкова доповіли президенту, що в заставі «Приватбанку» є акції компанії «1+1 Продакшн», переплутавши її з каналом «1+1», і запропонували «забрати» «Приватбанк», щоб не купувати акції «1+1».

За поданим у 2020 році позовом Суркіси вимагали компенсації (щонайменше 140 мільйонів доларів) за невиконані умови контракту про купівлю-продаж 25% телеканалу «1+1». Порошенко тоді заперечував наявність такої угоди.

Фото: фейсбук-сторінка Петра Порошенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду