Порошенко має намір судитися з «1+1» для «захисту держави від зазіхань олігарха-втікача»

Порошенко має намір судитися з «1+1» для «захисту держави від зазіхань олігарха-втікача»

27 Березня 2019
2144
27 Березня 2019
10:12

Порошенко має намір судитися з «1+1» для «захисту держави від зазіхань олігарха-втікача»

2144
Президент Петро Порошенко пояснив, що подає позов проти каналу «1+1», щоб «захистити українську державу від зазіхань найбільшого олігарха-втікача». Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV 26 березня.
Порошенко має намір судитися з «1+1» для «захисту держави від зазіхань олігарха-втікача»
Порошенко має намір судитися з «1+1» для «захисту держави від зазіхань олігарха-втікача»

«Я наголошую, що я ніколи не судився з журналістами. І зараз не збираюся це робити. Я прийняв рішення і подав позов проти каналу. Це є елемент захисту української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача (власник каналу «1+1» – Ігор Коломойський. –ДМ), який сидить за кордоном і думає, що ниточками він буде управляти українськими маріонетками. Ми точно маємо це зупинити», - сказав Петро Порошенко.

Водночас із його слів випливає, що позов поки що готується, він ще не поданий: «Мною підписаний відповідний договір, буде зареєстрований відповідний позов і це буде зроблено для захисту інтересів нашої держави».

Він висловив упевненість, що «суд доведе і ні в кого більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації в нашій державі».

На думку Петра Порошенка, сюжети каналу «1+1» дуже нагадують сюжети російського телебачення про «розіп’ятого хлопчика» на російському ТБ, які використовувалися агресором для пропаганди та гібридної інформаційної війни проти України. «І от на сьогоднішній день те, що ми бачимо на одному з національних каналів – я твердо переконаний, що «червона лінія» перейдена», - заявив він.

Нагадаємо, що 24 березня на каналі «1+1» у програмі «Українські сенсації» Петра Порошенка звинуватили у вбивстві, шахрайстві, відмиванні грошей, ухиленні від податків, причетності його оточення до наркотрафіку та інших злочинів.

У відповідь голова парламентської фракції партії «БПП» Артур Герасимов заявив, що Петро Порошенко буде позиватися до «1+1» через «систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в президенти і президента». Сам Петро Порошенко назвав випуск «Українських сенсацій» про себе «шаленим обстрілом фейками».

Група «1+1 медіа» розцінила намір президента судитися як «тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова» та заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і що «кожен факт, який був наведений у журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою та свідками». Однак фактично випуск «Українських сенсацій» під назвою «50 відтінків Порошенка» містить низку припущень, які не підкріплені доказами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду