Журналісти провели акцію під час промови Януковича на відкритті Всесвітнього газетного конгресу (ФОТО)

3 Вересня 2012
11894

Журналісти провели акцію під час промови Януковича на відкритті Всесвітнього газетного конгресу (ФОТО)

11894
Попри тиск охорони президента
Журналісти провели акцію під час промови Януковича на відкритті Всесвітнього газетного конгресу (ФОТО)

3 вересня близько 20 журналістів з інтернет-видань «Українська правда», «Детектор медіа», телеканалу ТВі та інших під час промови президента України Віктора Януковича на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів підняли плакати з написами «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», «В Україні не працює доступ до публічної інформації», «2/3 нападів на журналістів в Україні здійснює влада», «Янукович знищує свободу слова в Україні».

 

Охорона силою забрала плакат у головного редактора «Української правди» Олени Притули. Після цього вона продублювала напис із плакату на своєму ноутбуці і стояла з ним.

 

В акції взяли участь Олена Притула, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко («Українська правда»), Браян Боннер, Катерина Горчинська (Kyiv Post), Наталія Лигачова, Тетяна Веремчук, Богдан Кутєпов і Марина Дорош («Детектор медіа»), Юлія Банкова і Микола Княжицький (ТВі), Вікторія Сюмар (ІМІ), Оксана Романюк («Репортери без кордонів») та інші.

 

Президент ніяк не відреагував на те, що відбувалося, в той час як присутні в залі представники закордонних ЗМІ активно знімали учасників акції.

 

Перед початком форуму охорона намагалася не пропустити журналістів через плакати, однак їм вдалося пройти. У кореспондента «Детектор медіа» охоронці забрали плакат з написом «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», пояснюючи це тим, що там написана «нецензурщина».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11894
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 732
04.09.2012 09:46
Зоряна Кріт, Ірина Узлова, «Україна молода»
24 121
04.09.2012 07:57
Сергій Лещенко, «Блоги. Українська правда»
27 935
03.09.2012 20:50
Алексей Погорелов, «Українська правда. Блоги»
22 566
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4250 дн. тому
ДимОК - Я тобі скажу чесно - долбо..єбам не місце в Україні - Їдь до жителів Донбасу - які лижуть с.ку ананасу...
укр
4251 дн. тому
МВС-СБУ-«НКВД» НЕ ЗАХИЩАЄ, А НАПАДАЄ БАТАЛЬЙОНАМИ НА УКРАЇНСЬКУ ГРОМАДУ (Б’Є, ЛАМАЄ РЕБРА,ТРУЇТЬ ГАЗОМ) 5 червня 2012 р, 4 липня 2012 р..!!! 12 липня у голодуючої, що попала в лікарню «організували» обшук її помешкання.19 липня побили чоловіка (бо ніс ковдру,щоб прикритись вночі біля УД) –його забрала»швидка». Це що, норма - КОНСТИТУЦІЯ В ДІЇ ?! ІДУТЬ ПОСТІЙНІ ПОБИТТЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ СИЛАМИ БЕРКУТУ ТА БАРСІВ. МВС весь час діє проти вільних громадян України. А де «Чим ми можемо Вам допомогти ?» Розгорнуто ГЕНОЦИД - РЕФОРМИ ЯНИКА в Україні. ДЕПУТАТИ ВзР зобов»язані РОЗСЛІДУВАТИ ВСІ ВИПАДКИ протиправних дій МВС . Поліція перетворила державу у тюрму !
Київ
4251 дн. тому
А коли зека обирали - думали він вам тут буде демократію розводити і свободу слова захищати... Ні, будує звичну для нього з дитинства зону... Усьо будет Донбас... Бачили очі, що обирали
ДимОК
4251 дн. тому
Эти журналисты позорят Украину на международной арене. Позор вам! Протестуйте на местном уровне.
Svitlana
4251 дн. тому
Meesha, в Україні найбільші грантоєди це уряд, який постійно зичить кошти в МВФ. Ви маєте на увазі їх?
Meesha
4251 дн. тому
Грантоеды - враги украинского народа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду