detector.media
03.09.2012 11:20
Журналісти провели акцію під час промови Януковича на відкритті Всесвітнього газетного конгресу (ФОТО)
Попри тиск охорони президента

3 вересня близько 20 журналістів з інтернет-видань «Українська правда», «Детектор медіа», телеканалу ТВі та інших під час промови президента України Віктора Януковича на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів підняли плакати з написами «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», «В Україні не працює доступ до публічної інформації», «2/3 нападів на журналістів в Україні здійснює влада», «Янукович знищує свободу слова в Україні».

 

Охорона силою забрала плакат у головного редактора «Української правди» Олени Притули. Після цього вона продублювала напис із плакату на своєму ноутбуці і стояла з ним.

 

В акції взяли участь Олена Притула, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко («Українська правда»), Браян Боннер, Катерина Горчинська (Kyiv Post), Наталія Лигачова, Тетяна Веремчук, Богдан Кутєпов і Марина Дорош («Детектор медіа»), Юлія Банкова і Микола Княжицький (ТВі), Вікторія Сюмар (ІМІ), Оксана Романюк («Репортери без кордонів») та інші.

 

Президент ніяк не відреагував на те, що відбувалося, в той час як присутні в залі представники закордонних ЗМІ активно знімали учасників акції.

 

Перед початком форуму охорона намагалася не пропустити журналістів через плакати, однак їм вдалося пройти. У кореспондента «Детектор медіа» охоронці забрали плакат з написом «Україна посідає 130 місце в рейтингу свободи преси», пояснюючи це тим, що там написана «нецензурщина».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото Богдана Кутєпова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY