Дарка Чепак: «Працювати для країни, для відкритості першої особи – честь для будь-якого професіонала»

27 Квітня 2011
78300

Дарка Чепак: «Працювати для країни, для відкритості першої особи – честь для будь-якого професіонала»

78300
«Дуже відкрита, досвідчена і мудра людина, з шаленою працездатністю», – так озвучує прес-секретар і голова прес-служби президента свої перші враження про Віктора Януковича. Про це й не тільки читайте в інтерв’ю ТК
Дарка Чепак: «Працювати для країни, для відкритості першої особи – честь для будь-якого професіонала»

«Детектор медіа» добивалася розмови з Даркою Чепак від моменту її призначення прес-секретарем президента (це сталося 17 березня). Зрештою, домовилися про інтерв'ю електронною поштою. Близько місяця Дарка готувала відповіді, тимчасом як ТК надсилала їй додаткові запитання, адже відносини глави держави з журналістами не є сталими, подекуди виникали непорозуміння, та й в Адміністрації президента тривало переформатування служб, відповідальних за інформаційну політику. Про свої обов'язки й повноваження, про Віктора Януковича і відносини з його оточенням, про інформаційні впливи президентської адміністрації розповідає Дарка Чепак.

 

 

- Дарко, ще не всі колеги оговталися після вашого призначення прес-секретарем Віктора Януковича, а ви вже очолили й президентську прес-службу. Чи стало це несподіванкою для вас, чи одразу передбачалася саме така конфігурація обов'язків? Чи це останні зміни у структурі органів АП, пов'язаних із інформаційною політикою?

- Це не було несподіванкою - я просила і прошу про зміну структури. Біда в тому, що досі в мене у відділі є лише технічно-творчий персонал: два оператори, два відеоінженери і два фотографи. Оце й усе. Тим не менше, всі ми знаємо, що для роботи журналісти потребують інформаційних довідок, прес-релізів. А для цього, очевидно, потрібна повноцінна прес-служба. Але робота в Адміністрації йде, і найближчим часом буде формуватися відповідний штат.

 

- Яким чином вирішилися питання стосовно вашої роботи на 5-му каналі? Як сприйняв Петро Порошенко ваше призначення?

- Очевидно, що я звільнилася з 5-го каналу. Петро Олексійович сприйняв призначення з розумінням. Він мене дуже зворушив словами про те, що двері для мене на 5-му й надалі відкриті.

 

- Що входить нині до ваших повноважень та сфери відповідальності? Кому ви особисто будете підпорядковуватись? Яким чином буде побудовано ваша взаємодія з іншими структурами Адміністрації президента? І наскільки самостійним речником ви будете?

- Сферу діяльності визначено указом - це висвітлення діяльності президента, представлення офіційної позиції президента засобам масової інформації, проведення заходів для медіа, аналіз інформації про діяльність президента, керування прес-службою.

 

Підпорядковуюся голові Адміністрації президента - схему опубліковано на сайті Президента України. З приводу взаємодії - я, власне, її наразі й вибудовую. Моя мета - полегшити роботу журналістів в отриманні інформації. Наразі робота йде «зі скрипом», але сподіваюся, що найближчим часом налагодиться.

 

- Хто саме запропонував вам ці посади? З ким безпосередньо ви зустрічалися перед призначенням? Про які завдання йшлося? Що стало головною мотивацією для вас особисто, коли ви зголосилися прийняти пропозицію?

- Історія була проста. На той час я розробляла лінійку ток-шоу для 5-го каналу. Одне з них я планувала зробити як програму, в якій відповідальні за втілення реформ обговорюватимуть нововведення з людьми, на життя яких ці реформи безпосередньо впливають. Для прикладу, якщо йшлося би про податкову реформу, це мала би бути людина з Комітету економічних реформ або від уряду, і підприємці.

 

Очевидно, для такого шоу потрібна була підтримка комітету, іншими словами - спікери для кожної з програм, тобто щотижня. Тому я прийшла з цією ідеєю до керівника прес-служби Дениса Іванеско і попросила його посприяти у налагодженні співпраці з комітетом, який, як відомо, очолює президент. Ми з Денисом довго обговорювали цю ідею, і за якийсь час - я думаю, за місяць-два, мене запросили на зустріч із президентом. Ми говорили про країну, реформи, і ще через місяць мене запросили на наступну розмову. А далі ви знаєте.

 

Завдання прості - висвітлення діяльності Президента України. Щодо мотивації: для мене це в першу чергу виклик. Очевидно, що робота не з простих. Але безперечно, це величезний досвід, який важко отримати на будь-якій іншій роботі. Працювати для країни, для відкритості першої особи - це честь для будь-якого професіонала.

 

- Ваша думка щодо мотивів тих, хто вам запропонував ці посади? Чому обрали людину - члена руху «Стоп цензурі!»? Чи згадувалося під час перемовин про цей рух? Якщо так - то в якому контексті?

- Перші два запитання, мабуть, краще ставити не мені. Щодо руху - я цього ніколи не приховувала, ця інформація була у відкритих джерелах.

 

- Які завдання перед вами поставив особисто Янукович? Які ваші перші враження від його особистості?

- Завдання - працювати і вчитися. Перші враження - це дуже відкрита, досвідчена і мудра людина, з шаленою працездатністю.

 

- Розкажіть про ваш план модернізації роботи прес-служби. На чому в першу чергу буде зосереджено вашу увагу і які питання, на вашу думку, потребують першочергового вирішення?

- Організація структури, розподіл функціональних обов'язків і планування роботи. З першочергових питань назву введення чітких і всім зрозумілих правил формування пулу і запрошення медіа, збільшення публічних заходів та полегшення роботи журналістів. Я дуже чекаю моменту, коли зможу отримати повноваження для цієї роботи. Хоча вже зараз готуюся - вивчаю іноземний досвід, спілкуюся з журналістами.

 

- А коли їх вам буде надано? Від кого і від чого це залежить?

- Я хочу для початку доопрацювати прозоре квотування правил пулу. Щоб довести до кінця ці правила, їх потрібно прописати - з усіма деталями, продумати всі можливі варіанти, наприклад, ротації. Лише за повної готовності документу я зможу його затвердити й оголосити. Наразі прописуванням правил займатися можу лише у вихідні і в позаробочий час, бо вдень повністю зайнята поточними справами: записами, монтажами, перегонами. Коли вдасться розширити прес-службу, сподіваюся, більше буде часу на доопрацювання правил.

 

- Рух «Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння погіршенням ситуації в інформаційній сфері. Він пропонує Віктору Януковичу поновити практику відкритих щоквартальних прес-конференцій, запровадити ротацію в журналістському пулі при президенті і показати журналістам Межигір'я. Чи йтимуть президент та АП назустріч цим побажанням журналістів?

- Чому ні? Якщо пропозиції будь-якої організації співпадають із планами щодо налагодження ефективної роботи прес-служби - ми рухаємося в одному напрямку.

 

- Як вибудовано ваші стосунки з Ганною Герман та Сергієм Льовочкіним? Адже після вашого призначення подейкували, що це було ініційовано саме Льовочкіним та мало на меті, зокрема, зменшення впливу Ганни Герман на президента. Останні рокіровки в АП, переведення Герман у ранг радника Януковича начебто підтверджують ці версії.

- Стосунки прекрасні як із Сергієм Володимировичем, так і з Ганною Миколаївною. Щодо другого запитання - я не думаю, що варто коментувати чутки. Останні зміни в структурі Адміністрації, як відомо, мають на меті проведення адміністративної реформи. Крім Ганни Герман, як ви знаєте, в ранг радників перевели ще п'ятьох заступників. Ганна Миколаївна продовжує працювати в Адміністрації, і нічого не вказує на зменшення її впливу. Невже ви справді думаєте, що реформи в країні відбуваються задля інтриг? В Адміністрації постійно йде дуже динамічна і напружена робота, сумніваюся, що в когось на інтриги тут вистачає часу.

 

- Ви працювали із Савіком Шустером, зокрема й на Першому національному. Навколо каналу та проекту Шустера багато чуток про безпосередній уплив Ганни Герман на редакційну політику. Зокрема, Вікторія Сюмар та Мустафа Найєм вважають, що саме Герман завадила виходу в ефір їхніх проектів. Що ви знаєте про це? І як би ви прокоментували інформацію про вплив людей АП на редакційну політику Першого національного - в тому числі й людей Льовочкіна, через керування новинним мовленням каналу (Олександр Пантелеймонов та інші)?

- На редакційну політику Савіка Шустера може впливати лише одна людина - Савік Шустер. А з питанням щодо впливу Адміністрації на політику Першого національного вам, мабуть, краще звернутися до керівництва Першого, а також до цих журналістів. Так буде правильно.

 

Як колишній редактор і колега цих журналістів, можу сказати одне: якби програми Віки Сюмар та Мустафи Найєма з'явилися б на якомусь із телеканалів, я би їх дивилася. І Віка, і Мустафа були дуже яскравими хронікерами в програмі «Шустер live», яку ми в «Савік Шустер студії» виробляли для ТРК «Україна». Я за те, щоб вони мали можливість розвивати свій талант.

 

- Не секрет і те, що люди Льовочкіна опікуються й інформаційними потоками навколо Олександра Попова - голови Київської міської державної адміністрації. Вас буде задіяно в цих відносинах?

- Олександр Попов не є Президентом України. Сфера моєї відповідальності вам відома.

 

- Чи вважаєте ви ситуацію з безпосереднім впливом АП на редакційну політику державних мовників нормальною? За результатами системних моніторингів ТК, саме новини Першого національного разом із новинами телеканалу «Інтер» є найбільш «брудними» з точки зору дотримання професійних стандартів та замовчування важливих тем. І ми чудово знаємо, що це результат «співпраці» з ньюзрумами цих каналів людей із АП, зокрема радника Льовочкіна Ігоря Шувалова, і не тільки його. На сторонній погляд, ви стаєте гвинтиком у цій системі. Вас це не напружує? Чи будете ви намагатися щось змінити в ній? І чи є у вас для цього можливості?

- Думаю, вам варто з цими даними звернутися щонайменше до комітету зі свободи слова в парламенті. Щодо інших питань - мої можливості є цілком відритою інформацією. Я відповідаю за висвітлення роботи глави держави. З приводу змін - намагатимуся покращити стосунки Адміністрації зі ЗМІ. Це моя робота.

 

- За словами Льовочкіна, сьогодні Шувалов як його радник відповідає за «питання співпраці з іноземними медіа». Чи перетинаєтесь ви у своїй роботі з паном Шуваловим і як ви ставитеся до нього та його роботи?

- Я перетинаюся з багатьма людьми, оскільки займаюся прес-службою. До будь-якої роботи ставлюся з повагою.

 

- Як відомо, журналісти - учасники останніх конфліктів довкола медіа - «Газеты по-киевски», Kyiv Post - говорили про невдоволення тих чи інших представників влади деякими матеріалами в цих виданнях, що, за їхніми словами, було приводом для тиску на редакції. Непублічно про такі випадки - невдоволення представників АП, Кабміну тими чи іншими публікаціями - говорять на «журналістських кухнях» постійно. Ваша думка: наскільки поширена зараз практика «телефонного права»? Як часто нею користуються співробітники АП? І з чим, на вашу думку, пов'язані вже зафіксовані соціологією дані про те, що на головних телеканалах країни кількість синхронів представників влади у рази перебільшує кількість синхронів представників опозиції?

- Я не готова коментувати чутки. Працювати треба з фактами, на належному рівні, і подавати запити у відповідні органи. Тільки тоді буде результат. Це ж стосується соціології. З цими результатами треба звертатися, мабуть, у парламентський комітет зі свободи слова, а не в прес-службу.

 

- В інтерв'ю «Обозревателю» ви висловили готовність вийти з громадського руху «Стоп цензурі!», якщо в цьому буде потреба. Що ви мали на увазі? Що вас може підштовхнути до такого кроку? Чому ви досі не зустрілися з активістами руху, хоча такі наміри були з обох сторін?

- Я зустрічалася з активістами руху в різних ситуаціях, в тому числі й на заходах за участі президента. Я - за діалог, і рада буду продовжувати спілкування. Щодо виходу, то я перестала отримувати електронну розсилку «Стоп цензурі!». З цього я зробила висновок, що з руху мене вже виключили.

 

- Яке у президента бачення процесу створення суспільного мовлення? І які реальні терміни розглядаються?

- Як ви знаєте, процес розробки триває. Позиція президента відома - він поставив завдання щодо створення суспільного мовлення, і його підготовка - справа доволі складна. Нині є кілька вже розроблених різними організаціями законопроектів. Сподіваюся, що вдасться організувати діалог між усіма ініціаторами.

 

- Які процеси, пов'язані зі свободою слова, викликають у президента найбільше занепокоєння? І чи його турбують саме процеси й проблеми, чи лише публічний розголос навколо них?

- Свобода слова - сама по собі процес. Я впевнена, що за неї боротися треба завжди, за будь-якої влади. Власне, у президента викликають занепокоєння кризи між власниками ЗМІ та працівниками мас-медіа. Прес-служба вже робила за моєї присутності заяви з цього приводу. Особисто я намагаюся відстежувати такі ситуації, бо для мене як для журналіста це дуже важливо.

 

- Віктор Янукович тривалий час працював без особистого прес-секретаря. Чим була викликана така затримка? На вашу думку, як це впливало на його роботу?

- Думаю, це питання не до мене. Я в той час не працювала в Адміністрації. Але скоріш за все, в президента було багато інших завдань, які потребували невідкладного виконання.

 

- Які основні недоліки в публічних виступах, коментарях та реакціях президента ви бачите? І на чому саме буде зосереджена ваша робота? Які риси президента ви намагатиметеся підкреслити?

- Моя робота буде зосереджена на тому, щоб донести якомога більшій аудиторії інформацію про діяльність президента.

 

- Як Віктор Янукович сприймає критику? Які видання читає щодня? Чи дивиться ТБ?

- Двічі на день йому готують моніторинг, у який входять публікації всіх газет, журналів, теленовини. Критику сприймає адекватно. ТБ дивиться за можливості - у президента дуже напружений графік роботи.

 

- Хто безпосередньо готує президенту інформаційну картинку дня?

- Відділ моніторингу.

 

- Що, за враженнями від перших тижнів роботи на нових посадах, вам здається найбільш важким особисто для вас?

- Найважче - звикнути до правил роботи державного закладу. Досі я працювала в приватних компаніях, де менше бюрократії. Намагаюся звикнути й організувати свою роботу максимально ефективно.

 

- Нещодавно на зустріч Віктора Януковича з прем'єром РФ Владіміром Путіним було запрошено лише журналістів, обраних прес-службою президента. Яким чином прес-служба обирає ЗМІ для висвітлення заходів за участі президента, особливо на заходи, де є обмежений доступ ЗМІ?

- Для початку: прес-служба наразі не збирає журналістів. Це робить управління комунікацій. Журналістів відбирали за принципом максимальної аудиторії видання. Оскільки про можливість підходу до преси ми дізналися доволі пізно, то працівники управління відреагували дуже оперативно і продзвонили максимальну кількість ЗМІ.

 

На заходи з обмеженим доступом прерогатива віддається інформагенціям і телеканалам із найбільшим покриттям. В Адміністрації, на жаль, наразі немає технічної можливості запрошувати всіх охочих - кілька залів, де відбуваються події, є доволі невеликими, і не всі мають можливість трансляції в прес-центр. Але на всіх заходах присутні оператори, фотографи та журналісти з сайту президента, вони публікують новини та віддають картинку через щоденні перегони. Тому всі охочі можуть отримати інформацію - навіть якщо їх не було безпосередньо на заході.

 

- Раніше ви наголошували, що «запрошуючи журналістів (на зустріч Віктора Януковича та Владіміра Путіна), виходили з рейтингу та покриття ЗМІ». Чи діятиме такий підхід і надалі? І яким чином ви визначатимете ці критерії для різних ЗМІ? Приміром, на які показники ви зважатимете, обираючи найрейтинговіші канали та друковані видання?

- Власне, я наразі опрацьовую дані аудиторії. Випрацьовую дуже прозорі правила, зрозумілі всьому ринку. Для цього я отримую останню соціологічну інформацію, на яку орієнтується весь ринок, про аудиторії всіх типів ЗМІ: телебачення, преси, радіо, інтернету. Дані про інтернет-аудиторію розхристані - з цим важче. Є дані у відкритих рейтингах, є дані соціологів, і вони не зовсім співпадають. Але щойно цей масив буде опрацьовано, і я матиму можливість його реалізувати - одразу ж опублікую ці правила.

 

Завдання будь-якої прес-служби, і в першу чергу прес-служби президента - донести інформацію до максимальної кількості аудиторії. Її, повторюся, вираховують соціологи, й на них орієнтується весь медіаринок. Для преси і радіо, як відомо, це дані TNS, для телебачення - GFK, дані інтернету рахують кілька рейтингів, подекуди вони відрізняються, але будемо шукати оптимального рішення.

 

- У фейсбуку телевізійники обурюються, що прес-служба президента виокремлює три телеканали: «Всі вже в курсі, що до першого сорту віднесено три українських телеканали. Чи можемо розраховувати на роз'яснення від прес-служби, до якого сорту відносяться решта, і, згідно з цим ранжуванням, на який рівень доступу до першої особи вони можуть розраховувати?». Як ви можете прокоментувати це звинувачення?

- Для початку я би не ділила медіа на сорти. Ваги телеканалам, як відомо, надають не прес-служби, а глядачі й технічні можливості трансляції сигналу. Відкрийте рейтинг GFK. Перші два місця рейтингу вже стільки років ділять між собою «Інтер» і «Студія "1+1"». Державний Перший національний канал - за покриттям найбільший канал країни. Щодо рівня доступу: телекартинку всі телеканали отримують у щоденних перегонах, інформація завжди є на сайті. Я наразі працюю над правилами ротації для менших каналів, щоб вони також мали можливість доступу. Щойно в мене буде можливість їх завершити та втілити, ви ці правила отримаєте.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
78300
Читайте також
21.03.2011 16:27
Сергій Грабовський, «Українська правда»
23 579
21.03.2011 16:05
Александр Чаленко, «Обозреватель»
22 497
17.03.2011 23:28
Елена Притула, «Украинская правда»
31 461
Коментарі
31
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сакура
4744 дн. тому
владу купує ЗМІ зі смислом - щоб інші просто змирилися і проковтнули
Выкрутас
4745 дн. тому
Как в классике советского кино: "я не мечте изменила, я просто изменила мечту...
HZGF
4745 дн. тому
Дуже досвідчена у прихватизації чужого майна особа - як із шапочок почав, так усе зупинитися не може... А Дарка - тьолка на держутриманні при урке.
!
4745 дн. тому
ну що ж, в кожного своя ціна. а вона буває і низька...
Цирк
4746 дн. тому
Не нужно было соглашаться на интервью вообще.Зачем демонстрировать свою полную зависимость от системы,в которую попала?И какие ответы хотела получить телекритика от пресс-секретаря главы?Зачем весь этот цирк и позор?
atos
4746 дн. тому
Ontario, тавро ставят на козлах,баранах, но иногда и на онтариах...думаю это тот случай!
atos
4746 дн. тому
Неужели Наталья надеялась получить ПРЯМЫЕ ответы на вопросы которые не в КОМПЕТЕНЦИИ Дарки. Это или провокация , или тупость журналистки. Дарка большая умница. Она постоянно подчеркивала,что вопросы задаются не по адресу. У нее есть УЗКИЙ ПЕРЕЧЕНЬ ВОПРОСОВ ЗА КОТОРЫЕ ОНА ОТВЕЧАЕТ. А здесь уже многие в своих комментах упрекают ее в нежелании отвечать на вопросы. В этом случае всегда говорят, КАКОЙ ВОПРОС_ТАКОЙ ОТВЕТ. Многим хотлось бы ,чтобы она вылила бадью дерма на своих коллег,а потом и ушла оттуда. Молодец ,Дарка . Тебе полный Р Е С П Е К Т !!!
Ontario
4746 дн. тому
Людина поставила на собі тавро. Кому цікаво читати відповіді?
0868
4746 дн. тому
Краще б вона на всі питання відповіла: No comments. Це хоча б було чесно...
Кутєпов
4746 дн. тому
А й правда! Дарко, ви ж не відповіли на жодне запитання! А якби вам так усі, до кого ви звертаєтесь, відповідали??? Якісь самі лише парирування, тільки обтічні й загальні формулювання. Що відбувається?! Дарка Чепак ще вчора казала: "Я не змінюся", а сьогодні вже змінилася. Катастрофа... :(
виктор
4746 дн. тому
скорость с какой нормальный человек становится А Герман просто поражает. Комментарии излишни
Andre
4746 дн. тому
Ещё рекомендую Цикавому поцикавиться,когда в следующий раз будете на выставке книжной либо в Англии либо Германи что из себя представляет русский стенд,а что украинский,за другие европейские или американские я вообще молчу.А если Вы пока туда не доехали,то я Вам подскажу что сравнивать русское представительство на любой международной выставке с украинским это всё равно что Киев с Борисполем сравнивать,в пользу русских естественно.Или если бы Вы видели эту группу клоунов под названием украинская делегация.приехавшую как всегда за гос счёт,то Вы бы может начали понимать что да как с украинской мовой.Они там своей хернёй на украинском мир хотят удивить,вместо того чтобы подписать пару контрактов на издание мировых бесселеров на украинском.А если денег на лицензию не хватает,то пусть там Янукович подбросит или другой патриот какой.
Andre
4746 дн. тому
Цікавий // 27.04.2011 15:43:35 Adreєві: Я помітив тенденцію - люди, які хваляться знанням іноземних мов зазвичай не володіють українською. Цей парадокс вартий окремого дослідження.---------------------------------------------------------------------Как поёт Алла Пугачёва----этот мир придуман не нами,этот мир придуман не мной.И кто виноват,что ведущие мировые журналисты работают на английском,французском,немецком языках.И что уровень Таймс,Шпигеля,Фокуса,Фац,Фин-таймс и т.д это одно, а то что можно прочесть на украинском это нечто другое.Вы же деньги не в тугриках,а в долларах или евро храните и ничего.Так что очень жаль,но украинский не интересен,и не потому что язык плохой,он как раз хороший и мне например после долгого общения на английском или немецком гораздо легче переходить на украинский,чем русский.Но читать на нём нечего.И я как читатель в этом не виноват.Это пусть там Ющенко и Ко об этом думает,чтоб такого издать на украинском,чего нет на других,тогда и язык будет развиваться. Лично моё предложение---разрешить прокат порнофильмов в спец кинотеатрах только на украинском,тогда процесс пойдёт.Может кто ещё что подскажет.
Цікавий
4746 дн. тому
Adreєві: Я помітив тенденцію - люди, які хваляться знанням іноземних мов зазвичай не володіють українською. Цей парадокс вартий окремого дослідження.
Андрій
4746 дн. тому
Це просто огидно. Мимоволі починаєш задумуватися про правдивість кацапського вислову "Українці - нація зрадників"
Andre
4746 дн. тому
Для способного ощущать 2 андрэ В отличии от Вас(судя по вашим комментариям) я никакого отношения к --бригаде украинских талантов-- от журналистики не имею,кроме как читатель.Только в отличии от Вас(опять же судя по комментарию) владею парой иностранных языков и соответственно в состоянии сравнивать украинскую журналистику с другими.Поэтому и константирую эти печальные для Украины факты.А то Вы(украинские журналисты) сидите как пауки в банки и представления не имеете,что в мире происходит,хотя оно многим и не надо---они и так великие и так далее.Только как говорится окружение пешек создаёт илюзию,что ты король.Так что наслаждайтесь своим колхозным величием дальше супер-профи,а любой нормальный человек Вам скажет тоже.
2 андрэ
4746 дн. тому
Ощущение, что Андрэ сначала поперли из ведущих, потому что творчества у него ноль и влияния ноль, а потом не пригласили в прессекретари)))))))))))) Андрэ, вы перепутали сайт, вам к гонимым и неоцененным.
рона
4746 дн. тому
після інтерв"ю пані Чепак я остаточно втратила віру в наших журналістів і журналістику. а це ще "кращі з кращих"
Andre
4746 дн. тому
А потом это сборище дебилов под названием украинские журналисты завывают про свободу слова,претиснения и отсутствие рентабельности прессы.Та кому нужен этот бред,который на 90% несут украинские СМИ,что бы его ещё притеснять.Хоть одна статья украинского журналиста за всю историю независимой Украины хоть один скандал спровоцировала,хоть что-то изменила в жизни и сознании людей.А то что там некоторые с утра до вечера про корупцию пишут,а корупции от этого меньше не становится,так что толку кроме зарплаты журналиста и прибыли у торговцев бумагой.Это тоже самое как политики 20 лет Украину великую для людей строят а польза только для них самих политиков от того и есть.Так чем журналисты от политиков отличаются если и от тех и тех пользы ноль.Только эффект присутствия и больше ничего.
Цікавий
4746 дн. тому
Для Andre: Ви, мабуть, поплутали щось. Телекритика займається обговоренням медіа і тут логічно і нормально поговорити про прес-секретаря президента. А ви, мабуть, думали, що це порносайт? Ні - це професійний сайт з професійними питаннями. Для того, щоб лаятися багато розуму не треба, а от зрозуміти, що це за сайт - це ви ніасілілі. Незарах
Andre
4746 дн. тому
То внимание которое уделяется пресс-секретарю президента очередной раз подтверждает,что Украина это сборище непуганных идиотов.Кто то что то обсуждает, осуждает, поддерживает--БРЕД КАКОЙТО. Какому нормальному человеку это интересно может быть ---непонимаю.Пресс секретарь это все равно как ведущий новостей-----что дали то и прочтут.Влияния---ноль,творчества ---ноль,свободы мысли ---ноль.Просто сухая еденица,выполняющая свои обязанности,каких десятки и сотни---и что это надо обсуждать.Так у президента есть наверно и парикмахер и маникюрщица и массажисты и тренера по фитнеса и не дай бок любовница и может и не одна,так те гораздо больше интересного могут рассказать и как клоуны говорят раскрыть образ----- и что.Есть такое выражение ----Ничего нельзя сказать так,чтоб ничего не сказать о себе.То есть если люди,а тем более издания,аля Телекритика,этим интересуются,то это только говорит об убогости мышления и отсутствия творческих идей.Или эти толпы журналистов-дебилов,которые рвутся на пресс-конференции президента и выясняют почему не пригласили----НУ ЧТО ТАМ МОЖНО НОоВОГО УСЛЫШАТЬ,кроме очередного бред --- лозунга.Вообщем короче украинская журналистика это на 90% мусор и дебилизм.А так называемые проффи от журналистики и преподователи соответственно мусорно-дебильные преподователи маразма.
ODESSA
4746 дн. тому
Я в шоке от такого интервью! Дарка, что с тобой???? ТЫ ЖЕ НИ НА ОДИН ВОПРОС НЕ ОТВЕТИЛА!!!!!!!! Это ужас! И правильно, что СТОП,ЦЕНЗУРА! перестала присылать тебе рассылку на почту. Ты же морозишься, пресс-секретарь президента! Да, можешь ставить жирный крест на своей репутации. Прощай, Дарка!
Саша
4746 дн. тому
Дарка, лучше потерять с умным, чем найти с дураком... Вам пора в аптеку - вазелин покупать...
респект
4746 дн. тому
молодець дівчинка. дорого мабуть продалася якщо так лиже. удачі, Одарко
Журналист
4746 дн. тому
Дарка, огромная просьба! Не могла бы ты трудоустроить к себе в АП Катю Горчинскую? Я точно знаю, что Лёвочкин будет не против. Этим бы ты внесла очередной неоцинимый вклад в поддержку разных "стопцензур", с одной стороны, а с другой - заручилась бы надежной поддержкой всего журналистского коллектива "Киевпост"!
Цікавий
4746 дн. тому
Той дурень, хто піде дурним панам служити, А ще дурніший, хто їм схоче догодити. (с) Петро Гулак-Артемовський
Денис
4746 дн. тому
Дарка молодчинка !
Семен
4746 дн. тому
"журналист поднял резко вверх камеру..." Только-только заступила на должность, а уже подлизывает и покрывает мордоворотов. Фу таким быть
Правдоруб
4746 дн. тому
Фууууууу, ну лизать-то так зачем... :((( Волей-неволей начинаешь соглашаться с одним аккордеонистом... :-))
Так це ж добре!
4746 дн. тому
Це тільки підвищить рейтинг новин "не трьох" каналів, якщо там не буде зявлятися підопічний Дарки! Думаю, пінчуки мають ще й доплатити за таке!
Николай
4746 дн. тому
Какие у нас продажные люди! И Дарка-одарка точно такая же. А то, что любой журналист может прикрыть свой стыд красивыми словами, так мы в этом не сомневаемся. Честь для нее - обслуживать первое лицо страны! Оно даже не задумывается о моральной стороне вопроса. Правду говорят, что все журналюги за деньги и в церкви пукнут. Приличный человек ни с таким Черпаком, как эта убогая Дарка, ни с ее хозяином за стол вместе не сядут, даже разговаривать не будет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду