Чепак обіцяє пояснити журналістам, як не можна знімати Януковича

25 Травня 2011
15365
25 Травня 2011
17:14

Чепак обіцяє пояснити журналістам, як не можна знімати Януковича

15365
Чепак обіцяє пояснити журналістам, як не можна знімати Януковича

Під час відвідування президентом Віктором Януковичем навчального центру з підготовки прикордонників між охороною президента та журналістами 5-го каналу стався інцидент, повідомляє «Українська правда».

 

За словами журналіста 5-го каналу Азада Сафарова, інцидент стався, коли оператор намагався зняти президента, коли той оглядав воїнську частину.

 

«Президент зайшов у одну з кабінок. Мій оператор намагався це зняти через голови чотирьох кордонів охорони. Але мені сказали, що це заборонено. Я попросив оператора відійти убік і зняти президента звідти, - розповів журналіст. - У цей момент до оператора підійшла охорона і закрила екран камери рукою. Потім підійшов інший охоронець і також попросив нас не знімати. Ми припинили».

 

Однак, за його словами, після цього заступник керівника прес-служби Олег Кошелєв, почав телефонувати на телеканал, щоб поскаржитись на роботу журналістів. «Він не підійшов до нас, щоб розібратись, що сталося. Він одразу став дзвонити. Я обурився, що це схоже на радянські часи», - розповів пан Сафаров «Українській правді».

 

Однак журналіст вважає інцидент вичерпаним, бо пізніше охоронець і Кошелєв принесли свої вибачення. «Викликали охоронця, і пан Кошелєв вибачився, сказав, що він не повинен був дзвонити. А прес-секретар президента Дарія Чепак пообіцяла, що наступного разу нам повідомлятимуть, під яким кутом нам можна буде знімати президента», - додав він.

 

Прес-секретар президента Дарка Чепак у коментарі «Детектор медіа» назвала інцидент непорозумінням і наголосила, що його вдалося вирішити, чому вона дуже рада.

 

«Азад пропонував, щоб журналістам роздавали аркуш, на якому буде написано, як не можна знімати президента. Я відповіла, що, звичайно, ми будемо готувати такий аркуш. Я не впевнена, що ми встигнемо це зробити на завтра. Але щонайменше ми можемо попросити охорону, щоб вона проінструктувала людей, які зніматимуть президента, як краще не знімати», - сказала пані Чепак.

 

Вона додала, що журналісти з президентського пулу давно знайомі з правилами зйомки президента: «Є кілька ракурсів, які не дозволені з точки зору безпеки».

 

Також прес-секретар президента вкотре наголосила, що журналістам і охороні президента слід домовитися про правила роботи. «Я вже понад місяць готую разом з Інститутом масової інформації та ОБСЄ круглий стіл, на якому можна буде зібрати і представників охорони, і журналістів, і експертів з інших країн, щоб ми могли обговорити всі запитання. Проблема тільки в тому, щоб сісти і домовитися», - зазначила пані Чепак.

 

Нагадаємо, після інцидентів між охороною президента і журналістами «Української правди», які знімали кортеж Віктора Януковича, Дарка Чепак запропонувала виробити спільні правила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15365
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вован
4722 дн. тому
"спільні" правила очень простые, охрана охраняет, а операторы снимают.все остальное от лукавого. Я снимал всех президентов, могу сказать, что легче всего было работать на визитах Кравчука,охрана скромная тогда была и незаметная. Не смешите меня , я представляю эту картину, охранник советует оператору под каким ракурсом снимать президента.
ИнтерКабаева55
4723 дн. тому
Как это все смешно. 5 лет не было проблем с охраной и все журналисты снимали как хотели. А теперь даже круглый стол под эгидой ОБСЕ проведут! Все посходили с ума. Учить надо охранников. А журналисты какие-то неизвестные, без аккредитации, с улицы?????????? А бюрократы с администрации вместо того, чтобы работать на президента постоянно портят ему имидж. Уже второй год прошел, а так и не научились помогать журналистам делать свою работу. Гнать шуваликовых с Банковой за то, что дают некачественные советы
Расист
4723 дн. тому
Историю коментит как всегда космополт. Никто не помнит зубодробительных коментов этого старого глупца. Но все помнят что старик регулярно коментит чьи то тексты, ибо своих нема. И все видят, что в его коментах как всегда много доброжелательности и такта и ни капли зависти и желчи. Старика в ПТУ учили грамотно коментить. Так что ж ты не взялся за дрель, ужасный старичок.
Космополит
4723 дн. тому
История приключилась, как всегда, с Сафаровым. Не важно, что никто не помнит зубодробительных сюжетов этого юного гения. Но все помнят, что малыш регулярно попадает в дурацкие истории с охраной Януковича. И все видят, что в его текстах, как всегда, - миллион ошибок. Малыш, на филфаке учили и грамотно писать. Так что ж ты не выучился, милое дитя?
Азад Сафаров
4723 дн. тому
Давайте охоронці не будуть інструктувати журналістів як знімати, і журналісти не будуть інструктувати охоронців як охороняти. Інакше завтра політики ще будуть вчити журналістів як писати тексти. Я вимагав не роздавати інструкції, а видати правила зйомок з ПОСИЛАННЯМ на закони України. Внутрішні інструкції силу закона не мають. Не треба плутати одне з іншим. І яким чином скажіть будь- ласка ракурс зйомки може вплинути на безпеку, яка різниця обличчям чи спиною стоїть Президент до преси, якщо навколо нього і так бігають 10 охоронців??
Мииша
4723 дн. тому
Не понял, они что, в туалет за ним поперлись???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду