Дарка Чепак: Журналістам і охороні президента треба виробити спільні правила

23 Квітня 2011
11227
23 Квітня 2011
21:35

Дарка Чепак: Журналістам і охороні президента треба виробити спільні правила

11227
Дарка Чепак: Журналістам і охороні президента треба виробити спільні правила

Прес-секретар президента Дарка Чепак переконана, що журналістам і охороні Віктора Януковича варто виробити спільні правила роботи. Про це вона сказала у блозі  «Української правди», коментуючи інцидент, який стався 19 квітня між журналістами видання та охороною Януковича.

 

Нагадаємо, цього дня біля будинку прийомів Кабінету міністрів, куди Янукович прибув попрощатися з однопартійцем-депутатом Миколою Лісіним, який загинув у автокатастрофі, охоронець президента перешкоджав зйомкам журналіста «Української правди» Сергія Лещенка. Зокрема, він затулив долонею об`єктив камери кореспондента. Після цього Лещенко закликав Дарку Чепак провести тренінг для охорони президента. І нагадав, що це не перший подібний інцидент з бодігардами Януковича протягом квітня. 

 

«Оскільки ситуації непорозуміння виникають часто, діалог явно на часі. Щодо тренінгу, який пропонує Сергій - це дуже влучна думка. Думаю, журналістам і охороні пора виробити спільні правила роботи», - написала Дарка.

 

«Можливо, це буде, наприклад, зустріч журналістів і керівництва охорони. Формат випрацюємо. Мета проста - щоб надалі охорона не заважала журналістам працювати, а журналісти знали би, яку реакцію їхні дії можуть спровокувати у охорони. Словом, беруся за організацію», - пообіцяла Чепак.

 

Щодо позиції Держохорони прес-секретар президента зазначила: «Бодігард сприйняв цю ситуацію як позаштатну, бо помітив різкий рух у натовпі. За словами охоронця, журналіст підняв різко вгору камеру».

  

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11227
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
0868
4749 дн. тому
Оглядаючи всю історію мушу констатувати факт: непрофесійно спрацювали і охоронець, і Дарка :( не узяв би ні першого в "бодігарди", ні другу в прес-секретарі
EURONEWS
4750 дн. тому
А ВОТ МНЕ ИНТЕРЕСНО, ОН УВИДЕЛ РЕЗКОЕ ДВИЖЕНИЕ КАМЕРЫ И ПОДУМАЛ ЧТО ЭТО --- 1-ПУЛЕМЕТ ? 2-ГРАНАТОМЕТ ? 3-БЛАСТЕР ? И ОТ ЭТОГО ВСЕГО ЖЕЛЕЗНОЙ РУКОЙ ЗАЩИТЯТ ПРЕЗИДЕНТА. Я ВАМ РАССКАЖУ, ТУТ ЯВНО ЛИЧНАЯ АНТИСИМПАТИЯ. А ТОТ, ЧТО НА ДОРОГЕ ЗАПРЕЩАЛ СНИМАТЬ КОРТЕДЖ ПРОСТО ТУПОЕ БЫДЛО. ЕГО БЫ В КОЛХОЗ НА ПАШНЮ. ТАК "ОНО" ЖЕ НЕ ХОЧЕТ РАБОТАТЬ, оно ХОЧЕТ ОХОРОНЯТЬ. КРУТИЗНА В ТУПОЙ ГОЛОВЕ, ПОТЕНЦИАЛЬНАЯ ОПАСНОСТЬ... ВОТ ТАК И СВОБОДА СЛОВА ЗДЕСЬ ПОКА НЕ ПРИСУТСТВУЕТ.
приборкувач
4751 дн. тому
Бодигарди це істоти без мозку. Вони натреновані реагувати рефлекторно на різкі рухи і звуки. Журналістам краще в їхній присутності взагалі не ворушитися і не шуміти. Бажано і не дихати. Бо президент усього боїться, навіть сирого яйця.
Маячня!
4751 дн. тому
Дарко, проблема в тім, що т.зв. "бодігарди" не розуміють одного: журналісти - не бандюки і не депутати. А лише ці дві категорії складають небезпеку для президента. Кожна має до нього свої претензії.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду