Дарка Чепак: «Я не змінилася»

18 Березня 2011
15221
18 Березня 2011
13:10

Дарка Чепак: «Я не змінилася»

15221
Речник президента обіцяє робити все можливе, щоб налагодити діалог з медіа
Дарка Чепак: «Я не змінилася»

Прес-секретар президента України Дарка Чепак заявляє, що робитиме все можливе, щоб налагодити діалог між президентом і медіа. Про це вона написала у своєму щойно створеному блозі на «Українській правді», відповідаючи на закид головного редактора УП Олени Притули, що змінилося і що такого запропонували Дарці, що вона погодилася називатися вустами цієї влади.

 

«Я справді дорожу своїм професійним досвідом, і всіма позиціями, на яких працювала досі і працюю зараз. Мене і сьогодні цікавить і якість нашої журналістики, і свобода слова, і умови роботи кожного з наших колег», - написала Дарка Чепак, запевняючи, що чесність, відкритість і професійність були і залишаються її принципами. «Мені легше залишити будь-яку посаду, ніж зрадити себе», - наголосила вона.

 

«Я не хочу стати на заваді спілкування журналістів і влади. Радше навпаки. Я робитиму все від мене можливе, аби налагодити діалог між Президентом України та медіа. Ви завжди можете на мене розраховувати. Я не змінилася», - підкреслила прес-секретар президента.

 

Вона запевнила, що для неї матеріальні цінності не є мірилом принципів: «Я сама власною працею заробила собі і на квартиру, і на машину».

 

«Але я хочу жити в цій країні, і хочу пишатися нею. Сподіваюся, як і Ви. Я втомилася жити у війні всіх проти всіх. Ділити людей на своїх і чужих. На ворогів і друзів. На наших і їхніх. Я маю цього досить», - додала Дарка Чепак.

 

Також вона процитувала слова Кеннеді, якими керувалася в журналістиці і керується, прийшовши в Адміністрацію президента: «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе. Запитай, що ти можеш зробити для своєї країни».

 

Насамкінець Дарка Чепак ще раз підкреслила, що вона не змінилася.

 

Нагадаємо, 17 березня президент Віктор Янукович призначив Дарку Чепак своїм прес-секретарем. Савік Шустер назвав «безсумнівною втратою» те, що пані Чепак залишає «Савік Шустер студію» у зв'язку із новим призначенням. Колишній генпродюсер 5-го каналу, де також працювала нинішній речник президента, Юрій Стець зазначив, що Дарка Чепак має набагато амбітніші цілі, ніж посада прес-секретаря президента. Сама Дарка Чепак заявила, що «для будь-якого журналіста честь працювати на цій посаді».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15221
Читайте також
21.03.2011 16:27
Сергій Грабовський, «Українська правда»
23 568
21.03.2011 16:05
Александр Чаленко, «Обозреватель»
22 489
20.03.2011 23:18
Ольга Червакова, для блога «Украинской правды»
23 646
19.03.2011 22:14
Сергій Дацюк, для «Української правди»
37 257
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
EURONEWS
4759 дн. тому
17.03.2011 17:26 _ Олена Притула - Дарка Чепак, смеяться или плакать? Дарка, я знаю тебя уже 11 лет, ты работала у нас, в Украинской правде. Ты занимала отличные посты на 5 канале, у Шустера, делала полезные проекты для журналистов, активно работала в Стоп цензуре. Тебя, кажется, действительно интересовало и качество нашей журналистики, и условия их работы, и все сужающееся поле свободы. Ты точно видела и знала, что вокруг происходит. Что изменилось? Что такое тебе предложили эти люди, что ты, закрыв глаза на все, согласилась называться устами этой власти? Сколько стоят твои принципы? Тебе захотелось квартиру в центре города? Машину с водителем? Статус? Не поверю тем, кто скажет – эта работа интересная. Для того, чтобы там работать, надо наступать на горло собственной песне. Ты одновременно и публичный человек, и переводчик с языка Януковича, и его защитник. А защищать Януковича тебе, Дарка, придется, от своих же прежних коллег – вся история общения президента с прессой об этом говорит. Я отослала смску новому пресс-секретарю Януковича именно с таким содержанием – я действительно была в шоке и не знала, плакать или смеяться. Смеяться над тем, что все в этом мире игра? И отнестись к этому назначению, как к очередному неожиданному повороту судьбы? Или плакать от того, что даже на самых казалось бы проверенных людей есть своя куча бабла? Думала, не стоит выражать свой шок публично. Но если не оценить этот поступок сейчас, дальше будет все хуже и хуже. Столько раз уже молчали, правда, это были не наши коллеги-журналисты. Мне стыдно. Не знаю, как тебе, Дарка...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду