«Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в Херсоні

«Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в Херсоні

16 Листопада 2022
5732
16 Листопада 2022
19:38

«Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в Херсоні

5732
Президент доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексію Данилову вжити заходів, аби блокування ресурсів підсанкційного видання відбулося належним чином.
«Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в Херсоні
«Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в Херсоні

Онлайн-видання «Страна.ua» не отримувало акредитації Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, необхідну для роботи журналістів під час воєнного стану в зоні бойових дій. Про це «Детектору медіа» повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю  полковник Богдан Сеник.

«Із лютого це видання не отримувало жодної акредитації від ЗСУ. Як представники цього видання дісталися в Херсон, якщо цей факт мав місце, про що мені невідомо, —  повинні встановити спеціальні служби», — сказав він.

Джерела «Детектора медіа» в Національній поліції припускають, що працівники  видання, яке потрапило під санкції Ради національної безпеки та оборони на підставі даних СБУ 20 вересня 2020 року, могли в’їхати в Херсон як пересічні громадяни, а не як журналісти. 

«Детектор медіа» також звернувся із запитом до Національної поліції з проханням  прокоментувати ситуацію та чекає на відповідь. 

Заступниця головного редактора видання Світлана Крюкова на момент публікації новини не відповіла на запитання «Детектора медіа».  

У понеділок, 14 листопада, провели перший престур для журналістів до звільненого Херсона. В той же день у Херсон прибув президент України Володимир Зеленський. На наступний день, 15 листопада, видання «Страна. ua» оприлюднило анонімний фоторепортаж зі звільненого міста. На фото стоїть водяний знак «Страна.ua».На тлі скандалу з акредитацією в соцмережах пролунали обвинувачння на адресу Міністерства оборони та Міністерство внутрішніх справ через те, що видання отримало офіційну акредитацію. 

Сьогодні ж стала відома відповідь на петицію до президента із вимогою забезпечити повне блокування цього видання та припинити з ним співпрацю державних органів. Президент доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олександру Данилову вжити необхідних для цього заходів. 

Нагадаємо, що онлайн-видання «Страна.ua» вже понад рік під санкціями Ради національної безпеки і оборони. Основний домен strana.ua і кілька дзеркал заблоковані більшістю українських інтернет-провайдерів, але зараз видання доступне за адресою strana.today. Що не так із виданням «Страна.ua» можна прочитати в матеріалі Отара Довженка та Ярослава Зубченка.

Раніше стало відомо, що за роботу у звільненому Херсоні 12 та 13 листопада акредитації позбавили журналістів низки українських та іноземних медіа, у тому числі «УП», hromadske, CNN та Sky News.

Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали владу розв’язати конфліктну ситуацію навколо позбавлення акредитації журналістів, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець також закликав міністра оборони Олексія Резнікова повернути акредитацію українським та закордонним медійникам, які висвітлювали події в Херсоні відразу після звільнення.

Фото: «Страна. ua»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5732
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду