Фотографів Telegraf UA та «УП» позбавили акредитації через фото з Херсона

Фотографів Telegraf UA та «УП» позбавили акредитації через фото з Херсона

14 Листопада 2022
3752
14 Листопада 2022
12:32

Фотографів Telegraf UA та «УП» позбавили акредитації через фото з Херсона

3752
Вранці фотокори отримали відповідні повідомлення від Збройних сил.
Фотографів Telegraf UA та «УП» позбавили акредитації через фото з Херсона
Фотографів Telegraf UA та «УП» позбавили акредитації через фото з Херсона

Фотографів Telegraf UA Євгенія Завгороднього та «Української правди» Дмитра Ларіна позбавили акредитації через фоторепортаж зі звільненого Херсона. Про це вони повідомили у фейсбуці.

Зокрема, до свого допису Завгородній додав світлини щасливих херсонців, які зустрічають українських військових та святкують звільнення.

«Фото про велику перемогу і особисту поразку. На знімках ви бачите радість мешканців Херсону, які зустрічають визволителів. А я бачу лист від Збройних сил з позбавленням мене акредитації у зв'язку з "грубим порушенням", яке я отримав сьогодні вранці. Сподіваюсь ситуація якось вирішиться, бо це наша спільна війна і в тому числі інформаційна», — написав Завгородній.

Фотограф «УП» Дмитро Ларін повідомив у фейсбуці, що також був позбавлений акредитації через вчорашній фоторепортаж з Херсона.

У коментарі представниці ІМІ Ларін зазначив, що не знає деталей, адже лист про скасування прийшов на пошту колеги, який подавав запит на оформлення акредитації. Щодо відновлення акредитації Ларін зараз не може нічого повідомити, оскільки редакція, напевно, буде розв'язувати це питання найближчими днями.

Нагадаємо, 13 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України з’явилося повідомлення, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані нечинними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення також працювали знімальні групи Суспільного та hromadske. Включення з Херсона було й в ефірі каналу «Рада».

Журналістка hromadske Анастасія Станко повідомила «Детектору медіа», що її та колегу Миколу Пастико позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона.

Фото: Євгеній Завгородній/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3752
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду