Кореспондент «Страны.ua» їздив у Херсон як представник інформагенції «360 новини»

Кореспондент «Страны.ua» їздив у Херсон як представник інформагенції «360 новини»

17 Листопада 2022
3809
17 Листопада 2022
10:22

Кореспондент «Страны.ua» їздив у Херсон як представник інформагенції «360 новини»

3809
Цю агенцію заснував і очолює сам Владислав Бовтрук. Від цього ж медіа акредитована Анастасія Товт.
Кореспондент «Страны.ua» їздив у Херсон як представник інформагенції «360 новини»
Кореспондент «Страны.ua» їздив у Херсон як представник інформагенції «360 новини»

Репортажі для «Страны.ua» під час престуру в Херсоні знімав Владислав Бовтрук, який був акредитований від іншого медіа. Як розповів «Детектору медіа» керівник Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України полковник Богдан Сеник, журналіст отримав акредитацію як представник інформаційної агенції «360 новини». Як уже повідомляв «Детектор медіа», «Страна.ua» не отримувала акредитації для роботи в зоні бойових дій та на щойно звільнених територіях, зокрема в Херсоні.

Також Богдан Сеник повідомив, що акредитацію як представниця інформагенції «360 новини» ще навесні отримала Анастасія Товт, відома як кореспондентка «Страны.ua». Ця акредитація, за його словами, досі є чинною. Нагадаємо, Анастасія Товт була номінована на журналістську премію від Thompson Foundation як авторка матеріалу «Страны.ua», однак її зняли з конкурсу після протестів українських медіа.

«Анастасія Товт, як і Владислав Бовтрук, отримала акредитацію управління преси та інформації Міністерства оборони, яке тоді опікувалось питанням акредитації. Вони пройшли перевірку Служби безпеки України у встановленому порядку», — сказав Богдан Сеник.

На сайті інформагенції «360 новини» йдеться, що «Інтернет-видання 360 Новини побудований на базі громадської організації “Громада на 360”, є виключно некомерційною структурою та існує на власні кошти засновників, членів організації та благодійні внески меценатів». Засновниками ГО «360 новини» є Владислав Бовтрук і Андрій Зубович; організація зареєстрована у Клавдієво-Тарасовому на Київщині. Публікації сайту присвячені подіям у Бучанському районі Київської області. Більшість публікацій датовані минулим роком, найсвіжіша — 1 лютого 2022 року. 

У понеділок, 14 листопада, провели перший престур для журналістів до звільненого Херсона. В той же день у Херсон прибув президент України Володимир Зеленський. На наступний день, 15 листопада, видання «Страна. ua» оприлюднило анонімний фоторепортаж зі звільненого міста. На фото стоїть водяний знак «Страна.ua».На тлі скандалу з акредитацією в соцмережах пролунали обвинувачння на адресу Міністерства оборони та Міністерство внутрішніх справ через те, що видання отримало офіційну акредитацію. 

На сайті «Страны.ua» Владислав Бовтрук фігурує як спеціальний кореспондент цього видання. 16 листопада на сайті, який не є заблокованим в Україні, вийшов репортаж, підписаний його ім’ям.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Владислава Бовтрука та заступниці головного редактора «Страны.ua» Світлани Крюкової, однак поки що не отримав відповідей.

Нагадаємо, що онлайн-видання «Страна.ua» вже понад рік під санкціями Ради національної безпеки і оборони. Основний домен strana.ua і кілька дзеркал заблоковані більшістю українських інтернет-провайдерів, але зараз видання доступне за адресою strana.today. Що не так із виданням «Страна.ua» можна прочитати в матеріалі Отара Довженка та Ярослава Зубченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3809
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду