Севгіль Мусаєва про позбавлення медійників акредитації: Це постріл у ногу та абсолютно ганебне рішення

Севгіль Мусаєва про позбавлення медійників акредитації: Це постріл у ногу та абсолютно ганебне рішення

14 Листопада 2022
3783
14 Листопада 2022
17:15

Севгіль Мусаєва про позбавлення медійників акредитації: Це постріл у ногу та абсолютно ганебне рішення

3783
Севгіль Мусаєва: «З того, що відомо мені – Генштаб ухвалив це рішення після команди з Офісу президента».
Севгіль Мусаєва про позбавлення медійників акредитації: Це постріл у ногу та абсолютно ганебне рішення
Севгіль Мусаєва про позбавлення медійників акредитації: Це постріл у ногу та абсолютно ганебне рішення

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва назвала «абсолютно ганебним» рішення позбавити  акредитації іноземних та українських журналістів за репортажі та фотографії з вільного Херсона.

За словами Мусаєвої, анулювання акредитацій демонструє нерозуміння функцій, завдань журналістики та некомпетентність людей, які відповідають за комунікаційну політику в державі.

«З того, що відомо мені – Генштаб прийняв це рішення після команди з Офісу президента. Логіка? Комусь не сподобалося, що журналісти опинилися на місці події першими. А не президент. Так, бо ми керуємося інтересами суспільства та своєї аудиторії. І так буде завжди. Позбавляти акредитації CNN та Skynews, які розповідають про нашу війну та допомагають тримати рівень уваги до нашої країни і, як наслідок, емпатії людей до нас в різних куточках світу  – це постріл в ногу, вибачте», – написала Мусаєва у фейсбуці.

Мусаєва нагадала, що Генштаб позбавив акредитації і фотографа «Української правди» Дмитра Ларіна, який «зняв тисячі фото цієї страшної війни».

«Ці фото виставлялися на кількох десятках виставок закордоном. У тому числі тих, де партнером були урядові інституції. Сподіваюсь на здоровий глузд. І раджу не воювати з журналістами. Нічим хорошим це не закінчується ніколи. Перевірено досвідом та часом», – зазначила Мусаєва.

13 листопада Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у звільненому Херсоні, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані недійсними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів. Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йшлося в заяві. При цьому в повідомленні не були вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляли, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews.  

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. 

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Українські та іноземні журналісти і медійні організації закликали владу розв’язати конфліктну ситуацію навколо позбавлення акредитації журналістів, які висвітлювали події у звільненому Херсоні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3783
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду