14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона

14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона

14 Листопада 2022
2380
14 Листопада 2022
14:24

14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона

2380
Престур організували після того, як кілька медіа позбавили акредитації через несанкціоновані репортажі зі звільненого міста.
14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона
14 листопада відбувся перший престур до звільненого Херсона

У понеділок, 14 листопада, у звільнений Херсон організували престур для журналістів. Про це стало відомо зі свідчень журналістів, які беруть участь у події.

Деякі журналісти нарікають на умови, в яких проводиться тур. Зокрема, за деякими даними, на 200 охочих журналістів було виділено лише 30 сидячих місць у автобусі.

Відтак, як видно з опублікованих в мережі фото, навколо одного автобуса зібрався натовп журналістів, а всередині транспорту були зайняті і місця для сидіння, і проходи.

 

«Вчора позбавили акредитації CNN, SkyNews, Громадське etc, а сьогодні "санкціонований" прес-тур в Херсон виглядає як погрузка в товарняки в порядку черги. На 200 журналістів тільки 30 місць в автобусі. Цілком деструктивна робота комунікаційників ОК "Південь". Привіт, СРСР!», - написала у твіттері журналістка Дарія Гірна.

«Детектор медіа» звернувся по коментар про організацію престуру до представника Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євгенія Єріна, однак наразі наша редакція ще не отримала відповіді.

Нагадаємо, 13 листопада на офіційній фейсбук-сторінці Генерального штабу Збройних сил України з’явилося повідомлення, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у районі ведення бойових дій, скасовано дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнані нечинними.

«Нещодавно деякі представники ЗМІ, ігноруючи наявні заборони та застереження, без погодження з відповідними командирами та службами зв’язків з громадськістю військових частин здійснювали інформаційну діяльність в місті Херсон ще до завершення стабілізаційних заходів.  Такі дії є грубим порушенням вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 03.03.2022, а також відповідних розпоряджень військового командування», — йдеться в заяві. При цьому в повідомленні не вказані назви конкретних медіа, яких позбавили акредитації.

Джерела «Детектора медіа» повідомляють, що дозвіл на роботу скасували щонайменше шістьом журналістам знімальних груп, зокрема CNN та SkyNews. Окрім них в Херсоні після звільнення працювали й знімальні групи Суспільного та hromadske. Також в ефірі каналу «Рада» було включення з Херсона. 

Про намір позбавити акредитації журналістів CNN та SkyNews повідомила в розмові з «Детектором медіа» речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

14 листопада журналісти hromadske Анастасія Станко та Микола Пастико повідомили, що їх позбавили акредитації через репортажі зі звільненого Херсона. 

У коментарі «ДМ» представник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Євген Єрін повідомив, що процес позбавлення акредитації триває, тому такі рішення можуть бути і щодо інших медіа, які працювали у Херсоні.

Фото: Сергій Овчаришин, НикВести; Дмитро Шеремет, Новини Приазов'я, Радіо Свобода.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду