У заарештованого в Криму журналіста Єсипенка погіршився стан здоров’я – дружина

У заарештованого в Криму журналіста Єсипенка погіршився стан здоров’я – дружина

16 Серпня 2021
1236

У заарештованого в Криму журналіста Єсипенка погіршився стан здоров’я – дружина

1236
За словами дружини, у Єсипенка загострилася сечокам’яна хвороба.
У заарештованого в Криму журналіста Єсипенка погіршився стан здоров’я – дружина
У заарештованого в Криму журналіста Єсипенка погіршився стан здоров’я – дружина

Дружина заарештованого в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка Катерина повідомила про погіршення стану здоров’я журналіста.

Катерина Єсипенко у коментарі Крим.Реалії пов'язала це з катуванням Владислава російськими силовиками.

За її словами, у Єсипенка загострилася сечокам’яна хвороба. У СІЗО йому не надають необхідну медичну допомогу, через це близько тижня тому його на машині швидкої допомоги вивозили до цивільної лікарні.

«Після катувань у Владислава, звичайно, погіршився стан здоров’я. Турбує артеріальний тиск, загострилася сечокам’яна хвороба, став погано бачити. Лікар вищої категорії, доктор-уролог столичної клініки "Гармонія здоров’я" Михайло Трофімов повідомив, що при діагнозі сечокам’на хвороба і наявності каменю в балії нирки удари під час катувань в область живота можуть призвести до виходу каменя в сечовід, порушення відтоку сечі з нирки і подальшого обструктивного пілеонефріту з вираженим больовим синдромом», – повідомила Єсипенко.

6 липня 2021 року окупаційний «суд» Сімферополя продовжив арешт Єсипенку ще на шість місяців. Засідання «суду» відбулося в закритому режимі.

15 липня Єсипенку висунули обвинувачення за двома статтями КК РФ, за якими максимальний термін покарання – 18 років позбавлення волі.

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі, які публікував Крим.Реалії.

У соцмережах проходить акція #JournalismIsNotaCrime на підтримку Владислава Єсипенка.

Фото: Кримська Солідарність/Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1236
Читайте також
22.08.2021 15:43
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду