Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка

Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка

6 Липня 2021
1229

Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка

1229
У соціальних мережах почалася акція на підтримку Владислава Єсипенка, над яким сьогодні відбувається «суд» в окупованому Сімферополі.
Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка
Кулеба закликав приєднатися до акції на підтримку Єсипенка

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту приєднатися до акції на підтримку позаштатного журналіста проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії Владислава Єсипенка.

«Напади Росії на свободу ЗМІ та права людини повинні припинитися. Коли «суд» розпочнеться сьогодні, приєднуйтесь до нас і вимагайте від Москви звільнити Єсипенка», – написав Кулеба у Twitter.

6 липня в соціальних мережах почалася акція на підтримку Владислава Єсипенка. Всі охочі можуть підтримати журналіста, публікуючи в Twitter і Facebook портрет Єсипенка з хештегом #FreeYesypenko і #CrimeaisUkraine.

Цього ж дня в Києві та Вінниці проведуть акцію на підтримку Єсипенка. О 18:00 на Майдані Незалежності в Києві журналісти і правозахисники зберуться, щоб висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, зазначають організатори заходу. Під час акції планується виступ дружини журналіста Катерини Єсипенко.

У Вінниці захід на підтримку Єсипенка в цей самий час заплановано на Європейській площі.

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

Також про тортури та знущання ФСБ Єсипенко розповів у своїх листах з неволі, які публікував Крим.Реалії.

30 квітня Київський районний «суд» Сімферополя постановив продовжити арешт Єсипенка до 11 липня 2021 року.

Також «слідчі прокуратури» об'єднали кримінальні справи проти Єсипенка. За словами адвоката Олексія Ладіна, остаточне обвинувачення буде за частиною 1 статті 222.1 і частини 1 статті 223-1, – виготовлення та зберігання вибухових речовин.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1229
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду