РНБО запровадила санкції проти 12 ЗМІ з тимчасово окупованого Криму

РНБО запровадила санкції проти 12 ЗМІ з тимчасово окупованого Криму

20 Серпня 2021
3677
20 Серпня 2021
19:42

РНБО запровадила санкції проти 12 ЗМІ з тимчасово окупованого Криму

3677
Серед них телеканали, інформагенції та інтернет-видання.
РНБО запровадила санкції проти 12 ЗМІ з тимчасово окупованого Криму
РНБО запровадила санкції проти 12 ЗМІ з тимчасово окупованого Криму

РНБО на підставі рекомендацій СБУ запровадила економічні санкції проти проросійських пропагандистів і 28 співробітників розвідувальних і спеціальних служб РФ, які насаджують російські наративи та сприяють окупаційній владі на тимчасово окупованих територіях.

Відповідні рішення про санкції РНБО прийняла на засіданні у п’ятницю, 20 серпня. Про це на брифінгу за результатом засідання РНБО повідомив секретар цього органу Олексій Данілов. Також відповідну інформацію розмістили на сайту СБУ.

Серед них – 12 юросіб, серед яких місцеві телеканали з Криму та Севастополя, інформагенції та інтернет-видання. Всі вони ведуть інформаційну війну проти України та є активними учасниками гібридної агресії.

Окрім того, санкції застосують до Слідчого ізолятора №1 по Криму та Севастополю, які причетні до порушень фундаментальних прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що 20 серпня Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви та пов’язаних із ним юридичних осіб. Також у списку Алла БондаренкоОльга ШарійАнатолій Шарій та інші. Також санкції запровадили також проти нардепа Андрія Деркача

За словами секретаря Радбезу, також були запроваджені санкції щодо «певного кола інших осіб», які були під санкціями США.

Перша спроба припинити прокремлівську діяльність Гужви сталася у травні 2014 року. До офісу "Вестєй" прийшли з обшуком податківці. Серед іншого вони знайшли в сейфі у кабінеті Гужви 1,5 млн грн.

Його звинуватили в незаконній конвертаційній діяльності - було встановлено зв'язок між грошима, що надійшли на рахунок холдинга Гужви, та підприємства "Торггазстрим ЛТД", яке пов'язане з "Реал Банком" Сергія Курченка.

Також 22 червня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що за матеріалами ДФС і київської прокуратури поліція затримала Ігоря Гужву, який "вимагав і отримав $10 тисяч за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика". За словами Луценка, у слідства наявні відео- та аудіодокази.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3677
Читайте також
22.08.2021 15:43
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду