У Криму заарештованому журналісту Єсипенку висунули нове обвинувачення

У Криму заарештованому журналісту Єсипенку висунули нове обвинувачення

5 Травня 2021
1772
5 Травня 2021
16:11

У Криму заарештованому журналісту Єсипенку висунули нове обвинувачення

1772
Відтепер Єсипенка обвинувачують і у «незаконному перевезенні зброї».
У Криму заарештованому журналісту Єсипенку висунули нове обвинувачення
У Криму заарештованому журналісту Єсипенку висунули нове обвинувачення

У Криму окупаційна влада висуналу заарештованому журналісту «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку нове обвинувачення. Про це повідомляє «Кримська правозахисна група» з посиланням на дружину журналіста Єкатерину.

За інформацією Єкатерини Єсипенко, до обвинувачення затриманого журналіста додалась стаття 222 КК РФ (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).

Раніше журналіста звинувачували тільки за ст. 223-1. КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв).

30 квітня Київський районний «суд» Сімферополя постановив продовжити арешт Єсипенка до 11 липня 2021 року.

6 квітня заарештований окупантами Владислав Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці. 

Пізніше видання «Крим.Реалії» опублікувало лист Єсипенка, в якому він стверджує, що співробітники ФСБ катували його струмом, «біль був такий сильний, що очі вибухали вогнями, а мозок наче закипав». Представники ФСБ РФ намагалися вибити з нього зізнання і змушували обмовити себе.

Адвокат Олексій Ладін заявив, що співробітники ФСБ Росії погрожували Єсипенку розправою після того, як він на «суді» в Криму він звинуватив російські спецслужби в тортурах. 

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

Прокуратура АР Крим та Севастополя відкрила кримінальне провадження про незаконне позбавлення волі через незаконний арешт Єсипенка.

Затримання Єсипенка викликало значний резонанс та осуд міжнародної спільноти.

Фото: Кримська солідарність/Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1772
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду