Олег Сенцов написав лист заарештованому у Криму журналісту Владиславу Єсипенку (ВІДЕО)

Олег Сенцов написав лист заарештованому у Криму журналісту Владиславу Єсипенку (ВІДЕО)

6 Липня 2021
1125

Олег Сенцов написав лист заарештованому у Криму журналісту Владиславу Єсипенку (ВІДЕО)

1125
Сенцов-Єсипенку: Звертаюся до тебе відразу на ти, бо ми вже з тобою побратими.
Олег Сенцов написав лист заарештованому у Криму журналісту Владиславу Єсипенку (ВІДЕО)
Олег Сенцов написав лист заарештованому у Криму журналісту Владиславу Єсипенку (ВІДЕО)

Колишній політв'язень Кремля, український режисер із Криму Олег Сенцов, написав лист заарештованому фрілансеру Крим.Реалії Владиславу Єсипенку, справу якого підконтрольний Росії райсуд Сімферополя 6 липня починає розглядати по суті.

«Звертаюся до тебе відразу на ти, бо ми вже з тобою побратими, українські політв'язні, які постраждали від російського режиму...Я не знаю, чи отримаєш ти цього листа, але сподіваюся, ти знаєш і відчуваєш, як вся країна підтримує і бореться за твою свободу», – написав Сенцов.

Він зазначив, що в Україні не забувають про українських політв'язнів, які перебувають у російському ув'язненні.

«Я бажаю тобі побачити свою дочку якомога раніше, щоб вона не встигла вирости без тебе. Тут в Києві я познайомився з твоєю дружиною. Вона у тебе прекрасна і сильна, бореться за тебе на всіх фронтах, не даючи забути нікому про Владислава Єсипенко», – написав Сенцов.

Відео доступне при переході на Facebook-сторінку Крим.Реалії.

6 липня підконтрольний владі Росії «райсуд» у Сімферополі починає розглядати по суті справу фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка.

Цього ж дня в Києві та Вінниці проведуть акцію на підтримку Єсипенка. О 18:00 на Майдані Незалежності в Києві журналісти і правозахисники зберуться, щоб висловити солідарність із заарештованим у Криму колегою, зазначають організатори заходу. Під час акції планується виступ дружини журналіста Катерини Єсипенко.

У Вінниці захід на підтримку Єсипенка в цей самий час заплановано на Європейській площі.

Для тих, хто не зможе бути присутнім на акції особисто, організатори пропонують провести онлайн-флешмоб – опублікувати в соціальних мережах фотографію з портретом Єсипенка і хештег #FreeYesypenko та #CrimeaisUkraine.

Єсипенко був затриманий окупантами 10 березня 2021 року після участі в акції до дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі. У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії сказали, що затримали фрілансера нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України». Служба зовнішньої розвідки України вважає, що «ФСБ створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму».

6 квітня Єсипенко на «суді» в Сімферополі вперше особисто розповів про жорстокі тортури у в'язниці.  

30 квітня Київський районний «суд» Сімферополя постановив продовжити арешт Єсипенка до 11 липня 2021 року.

Також «слідчі прокуратури» об'єднали кримінальні справи проти Єсипенка. За словами адвоката Олексія Ладіна, остаточне обвинувачення буде за частиною 1 статті 222.1 і частини 1 статті 223-1, – виготовлення та зберігання вибухових речовин.

Скріншот відео: Крим.Реалії/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1125
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду