Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ

Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ

5 Серпня 2020
3317

Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ

3317
Олександр Курдінович відповідає за комунікацію з регіонами.
Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ
Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ

Радник керівника Офісу президента, який займається медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями, Михайло Подоляк підтвердив, що завдяки йому в ОПУ почав працювати колишній голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. Про це він розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Олександр Курдінович працює керівником Служби з питань інформаційної політики ОП та відповідає за комунікацію з регіонами. За словами пана Подоляка, він «дуже ефективний» і має великий практичний досвід, який допомагає йому розбудовувати інформаційний зв’язок ОП з областями. «Він точно розуміє, що таке робота на регіональному рівні, регіональної медійної бази. Все. Ба більше: як працюють регіональне телебачення, регіональні департаменти комунікацій. У нього – великий практичний досвід, повірте», – говорить радник Андрія Єрмака.

Він також вважає, що робота пана Курдіновича в Держкомтелерадіо за часів президента Віктра Януковича не є його недоліком. Водночас Михайло Подоляк уточнив, що не має з ним «дружніх відносин».

«Я не оцінюю за дружніми критеріями. У мене з ним немає дружніх відносин. Я його знаю по роботі і винятково як професіонала. Я можу будь-кого взяти. Я от з ким перетинався в якихось проєктах (прямо чи опосередковано), я запам’ятовую, що людина так працює, я можу зателефонувати і сказати: "Ти готовий зі мною так працювати в такому ось проєкті?"», – пояснив він.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

Нагадаємо, 1 липня 2020 року Олександр Курдінович очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента. Він займається комунікацією із регіонами, зокрема і щодо інформаційної кампанії навколо «Великого будівництва». Служба займається «експертно-аналітичним забезпеченням» виконання президентом інформаційної політики, зокрема і в регіонах, а також оцінкою загроз інформаційної безпеки України. Посада Курдіновича, за інформацією ОПУ, не передбачає проведення конкурсу. На роботу в Офіс президента пана Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. 

На фото Олександр Курдінович / Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3317
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
василина
1331 дн. тому
А що тут незрозумілого ? "Слуги " та їхній ЗЕ БАРИГА є холуями Х..ла та Януковича , ото і все ! Звичайні недобитки рігів та аналів ! А то "новые лица, новые лица"... Що хазяї, Х..до та Янукович скажуть, то той Зе -клоун відразу ж виконує
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду