«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник

«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник

24 Вересня 2019
3848
24 Вересня 2019
16:17

«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник

3848
Пресслужба групи «1+1 медіа» та народний депутат Олександр Ткаченко, який раніше очолював групу, прокоментували заяву Катерини Коберник про обставини її звільнення.
«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник
«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник

Група «1+1 медіа» планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба «1+1 медіа», коментуючи заяву ексочільниці tsn.ua та ексзаступниці директора департаменту новин медіагрупи «1+1 медіа» з нових медіа Катерини Коберник про обставини її звільнення (скорочення через конфлікт з Олександром Ткаченком) та втрату чинності редакційної угоди після її звільнення.

За словами Катерини Коберник, редакційна угода з акціонерами гарантувала tsn.ua незалежність від на той момент генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника холдингу Ігоря Коломойського.

Катерина Коберник у коментарі «Детектору медіа» пояснила, що угода з акціонерами втратить силу після її звільнення через те, що вона була підписана з нею як з керівницею сайту: «У той момент, коли я припиняю бути керівницею сайту, угода втрачає силу. Гарантом виконання угоди з боку редакції була я. Відповідно, одна зі сторін покинула компанію. І за домовленістю з акціонером, ця угода, при його бажанні, повинна бути перепідписана».  

За її словами, керівником сайту tsn.ua зараз є Костянтин Войтенко.

Пресслужба «1+1 медіа» повідомила «Детектору медіа», що про скорочення пані Коберник повідомили за два місяці, а її звільнення пояснили структурними змінами: «Частина цих змін торкнулася і digital-активів компанії, зокрема, структури сайта tsn.ua. Зміни не торкнулися редакції сайту, проте була ліквідована посада заступника директора департаменту з нових медіа, яку займала Катерина Коберник».

В «1+1 медіа» уточнили, що децентралізація в компанії потребувала нових менеджерських компетенцій щодо управління низкою активів. Водночас конфлікт між Катериною Коберник та Олександром Ткаченком там коментувати відмовилися.

Не уточнила деталей конфлікту й сама пані Коберник. «Я думаю, що зможу відповісти на ці питання більш розширено до кінця тижня. Я матиму трохи більше інформації щодо всієї ситуації», – сказала вона.

Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник: «Рішення про скорочення було ухвалено більше двох місяців тому, як етап децентралізації, коли я ще був керівником "1+1 медіа". У мене були питання до її менеджерських компетенцій. Вона вже тоді знала про скорочення, й чому питання виникли два місяці потому - мені незрозуміло».

За словами пана Ткаченка, саме він був ініціатором підписання редакційного меморандуму в tsn.ua та створення нового видання «The Бабель», яке очолила пані Коберник.

Наразі Катерина Коберник зосередилася на роботі в інтернет-виданні «The Бабель», де вона є шефредакторкою. Тим часом Олександр Ткаченко вийшов зі складу власників «The Бабель», коли став народним депутатом. За даними Єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Бабель» наразі є виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук (50%), шефредакторка «The Бабель» Катерина Коберник (25%) і головний редактор «The Бабель» Гліб Гусєв (25%).

Нагадаємо, 12 липня група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua.

24 вересня Катерина Коберник повідомила, що її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком.

Вона сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами. А після її звільнення ця угода втратила чинність. Пані Коберник додала, що  продовжить працювати шефредактором видання «The Бабель».

Видання «The Бабель» запустилося у вересні 2018 року та позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шефредакторкою стала Катерина Коберник, головним редактором – Гліб Гусєв. На момент запуску у видання «The Бабель» було четверо співвласників, які володіли частками по 25%: довірена особа Ігоря Коломойського, Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3848
Читайте також
24.01.2020 12:49
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду