У 2020 році з ТСН.ua пішли дев’ять редакторів

У 2020 році з ТСН.ua пішли дев’ять редакторів

31 Липня 2020
5052

У 2020 році з ТСН.ua пішли дев’ять редакторів

5052
Експрацівники проєкту скаржаться на стратегію Світлани Панюшкіної щодо розвитку сайту, вона ці звинувачення відкидає.
У 2020 році з ТСН.ua пішли дев’ять редакторів
У 2020 році з ТСН.ua пішли дев’ять редакторів

У проєкті ТСН.ua з початку 2020 року оновився редакторський склад – пішли дев’ять редакторів, натомість було відкрито 15 редакторських вакансій. Про це «Детектору медіа» 30 липня повідомили в «1+1 медіа».

«У січні цього року проєкт ТСН.ua очолила Світлана Панюшкіна. Наразі перед ТСН.ua і його командою стоять амбітні завдання та справжній челендж на 2020 рік. Ці завдання вимагають від команди дуже високого рівня професійних навичок і витривалості, вміння та готовності працювати злагоджено заради результату», – розповіли в медіагрупі.

В «1+1 медіа» підкреслили, що зміна команди за останні півроку не пов’язана з оптимізаційними або будь-якими іншими процесами в групі.

Натомість колишні працівники ТСН.ua на умовах анонімності сказали «Детектору медіа», що з приходом на посаду пані Панюшкіної різко змінилася політика сайту: стало більше джинси та маркованих замовних матеріалів, «чорнухи» і «жовтухи», неякісних новин.

«"Нова стратегія розвитку" сайту спантеличила від початку. Стало надто багато "жовтухи", трешу і просто новин на кшталт "у селі курка знесла яйце". Переведення редакції на віддалену форму роботи також не сприяє генеруванню якісного контенту. До того ж з'явилося багато "начальників" та їхніх "улюбленців", які можуть дозволити собі займатися дурницями, коли є багато важливої роботи. Одним із важливих чинників також є зарплата, рівень якої залишає бажати кращого», – розповіло джерело серед ексредакторів ТСН.ua.

Світлана Панюшкіна відкинула ці звинувачення. Вона говорить, що кадрові ротації, які відбулися за останні півроку, не пов’язані зі стратегією розвитку.

«Хтось знайшов іншу роботу й перейшов, когось ми забрали – у нас абсолютно нормальний процес, який відбувається в кожній редакції. <…> [Нова стратегія] абсолютно немає до цього стосунку. Хтось каже, що його не влаштовує рівень зарплати, комусь хочеться займатися якимись іншими речами. Люди, які хотіли працювати з минулим керівництвом – мабуть, одразу пішли», – розповіла вона «Детектору медіа».

Під час карантину навесні 2020 року tsn.ua за відвідуваністю випередив Obozrevatel, який раніше посідав перше місце за кількістю користувачів сайту.

Дані Gemius, січень-травень 2020

Нагадаємо, 12 липня 2019 року група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua. 24 вересня Катерина Коберник повідомила, що її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком. Керівником сайту tsn.ua став Костянтин Войтенко.

Катерина Коберник сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами. А після її звільнення ця угода втратила чинність.

Група «1+1 медіа» повідомила, що планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції. Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник.

27 січня 2020 року колишня головна редакторка сайту «Сегодня.ua» Світлана Панюшкіна стала керівницею проєкту tsn.ua. «1+1 медіа» також повідомила про створення єдиного інформаційного напрямку під керівництвом генерального директора групи Ярослава Пахольчука.

21 лютого 2020 року Костянтин Войтенко пішов з посади головного редактора tsn.ua. Замість нього головним редактором став Дмитро Андрійченко.

З 29 квітня Костянтин Войтенко відповідає за новини в інтернет-виданні «Бабель». Перед тим, у березні, з tsn.ua до «Бабеля» перейшла редакторка Марина Колесниченко. Співзасновницею, керівницею та редактором політики «Бабеля» є колишня керівниця tsn.ua Катерина Коберник.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5052
Читайте також
24.01.2020 12:49
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду