detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
24.09.2019 16:17
«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник
«1+1 медіа» пообіцяла перепідписати редакційну угоду з tsn.ua, а Ткаченко розповів про претензії до Коберник
Пресслужба групи «1+1 медіа» та народний депутат Олександр Ткаченко, який раніше очолював групу, прокоментували заяву Катерини Коберник про обставини її звільнення.

Група «1+1 медіа» планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба «1+1 медіа», коментуючи заяву ексочільниці tsn.ua та ексзаступниці директора департаменту новин медіагрупи «1+1 медіа» з нових медіа Катерини Коберник про обставини її звільнення (скорочення через конфлікт з Олександром Ткаченком) та втрату чинності редакційної угоди після її звільнення.

За словами Катерини Коберник, редакційна угода з акціонерами гарантувала tsn.ua незалежність від на той момент генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника холдингу Ігоря Коломойського.

Катерина Коберник у коментарі «Детектору медіа» пояснила, що угода з акціонерами втратить силу після її звільнення через те, що вона була підписана з нею як з керівницею сайту: «У той момент, коли я припиняю бути керівницею сайту, угода втрачає силу. Гарантом виконання угоди з боку редакції була я. Відповідно, одна зі сторін покинула компанію. І за домовленістю з акціонером, ця угода, при його бажанні, повинна бути перепідписана».  

За її словами, керівником сайту tsn.ua зараз є Костянтин Войтенко.

Пресслужба «1+1 медіа» повідомила «Детектору медіа», що про скорочення пані Коберник повідомили за два місяці, а її звільнення пояснили структурними змінами: «Частина цих змін торкнулася і digital-активів компанії, зокрема, структури сайта tsn.ua. Зміни не торкнулися редакції сайту, проте була ліквідована посада заступника директора департаменту з нових медіа, яку займала Катерина Коберник».

В «1+1 медіа» уточнили, що децентралізація в компанії потребувала нових менеджерських компетенцій щодо управління низкою активів. Водночас конфлікт між Катериною Коберник та Олександром Ткаченком там коментувати відмовилися.

Не уточнила деталей конфлікту й сама пані Коберник. «Я думаю, що зможу відповісти на ці питання більш розширено до кінця тижня. Я матиму трохи більше інформації щодо всієї ситуації», – сказала вона.

Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник: «Рішення про скорочення було ухвалено більше двох місяців тому, як етап децентралізації, коли я ще був керівником "1+1 медіа". У мене були питання до її менеджерських компетенцій. Вона вже тоді знала про скорочення, й чому питання виникли два місяці потому - мені незрозуміло».

За словами пана Ткаченка, саме він був ініціатором підписання редакційного меморандуму в tsn.ua та створення нового видання «The Бабель», яке очолила пані Коберник.

Наразі Катерина Коберник зосередилася на роботі в інтернет-виданні «The Бабель», де вона є шефредакторкою. Тим часом Олександр Ткаченко вийшов зі складу власників «The Бабель», коли став народним депутатом. За даними Єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Бабель» наразі є виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук (50%), шефредакторка «The Бабель» Катерина Коберник (25%) і головний редактор «The Бабель» Гліб Гусєв (25%).

Нагадаємо, 12 липня група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua.

24 вересня Катерина Коберник повідомила, що її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком.

Вона сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами. А після її звільнення ця угода втратила чинність. Пані Коберник додала, що  продовжить працювати шефредактором видання «The Бабель».

Видання «The Бабель» запустилося у вересні 2018 року та позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шефредакторкою стала Катерина Коберник, головним редактором – Гліб Гусєв. На момент запуску у видання «The Бабель» було четверо співвласників, які володіли частками по 25%: довірена особа Ігоря Коломойського, Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY