Соню Кошкіну суд позбавив вченого звання

16 Листопада 2012
12241
16 Листопада 2012
17:57

Соню Кошкіну суд позбавив вченого звання

12241
Шевченківський суд скасував рішення вченої ради щодо присвоєння ступеня кандидата наук Ксенії Василенко (псевдонім - Соня Кошкіна)
Соню Кошкіну суд позбавив вченого звання

Шевченківський районний суд Києва задовольнив позов заступника декана філософського факультету КНУ ім. Т. Шевченка Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради КНУ ім. Т. Шевченка, який просив скасувати рішення про присвоєння наукового ступеня кандидата наук Ксенії Василенко (Соні Кошкіній, шеф-редактору LB.ua). Про це «Детектор медіа» повідомив Іван Герасименко, представник позивача у суді.

 

За його словами, згадане  рішення  вченої ради скасоване.

 

Під час засідання Віра Крат, представник  третьої сторони - Ксенії Василенко - подала клопотання  про закриття провадження. «На її думку, справа не мала розглядатись за процедурою, яка встановлена кодексом адміністративного судочинства. Але це клопотання було  відхилене. Окрім цього представники міністерства надали висновок спеціалізованої вченої ради при університеті Драгоманова для надання повторного висновку. І цей висновок містить близько 20 сторінок вказівок на  ті частини дисертації, де є плагіат. Тобто було встановлено, що було використання матеріалів без посилання на автора» - розказав пан Герасименко.

 

Повне рішення суду має бути оприлюднене через 5 днів.

 

Представник пані Василенко зазначила «Детектор медіа», що не зможе прокоментувати рішення суду та хід судового засідання без згоди свого довірителя. «Детектор медіа» звернулась до самої Соні Кошкіної і чекає на коментар.

 

Нагадаємо, Сергій Руденко у коментарі «Відеотеці» підтвердив інформацію про свій позов. На його думку, рішення вченої ради університету є недостатньо обґрунтованим та прийнятим з порушенням чинних вимог діючого законодавства щодо діяльності вчених рад та порядку присудження наукових ступенів: «А саме у дисертаційній роботі, на мій погляд, містяться текстові запозичення без посилання на авторів. Тобто є використання текстових джерел, ідей інших авторів без посилання на них».

 

За словами пана Руденка, він знайомиться зі всіма дисертаціями та науковими публікаціями з філософських і політичних наук і ознайомився з роботою Ксенії Василенко за місяць до захисту.

 

Також пан Руденко додав, що не знайомий із Ксенією Василенко особисто і знає її лише як автора наукових робіт. Тому він заперечив припущення, що цей позов може бути частиною переслідувань пані Василенко як журналіста.

 

Соня Кошкіна у своїй статті для «Детектор медіа» повідомила, що про позов, у якому вона є третьою стороною, дізналася зі ЗМІ. І їй так і не вдавалося після цього зв'язатися із Сергієм Руденком.

 

Пані Кошкіна висловила сумнів у тому, що це власна ініціатива Сергія Руденка і що він би позивався, не маючи надійного «тилу» і потенційних для себе вигід. «Мне одной этот кульбит напоминает "появление ниоткуда" тридцати с чем-то там летнего Родиона Киреева?», - зауважила пані Кошкіна.

 

Для неї також дивним є те, що позов «випадково співпав» з подіями, що відбувалися довкола LB.ua останнім часом (кримінальна справа за оприлюднення листування Володимира Ландіка).

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12241
Читайте також
17.11.2012 16:18
Соня Кошкина, для MediaSapiens
5 515
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 579
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 106
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лена
4180 дн. тому
она у папы своего сплагиатила 80% работы, эта инфа давно ходит по интернету с доказательствами документальными. Кроме того, что это за тупоп*здный псевдоним? Смешно
М.Ю.бродксман
4180 дн. тому
Сонька, а туда же, умничает! Слабо проверить диссертации на плагиат Мишки Паплавского, Витьки Януковчика и остальных праффессаров из кабмина, рады, президентуры, кулька...
хехе
4180 дн. тому
травят нашего брата. сестру то есть
Моем
4180 дн. тому
Цікаво, скільки років Руденкові і чому це Соня порівнює його з Кіреєвим? Невже він теж "людина нізвідки"? А взагалі, це чудовий прецедент. От коли б тепер узялися за Литвина з ґарантом та інших злодюжок, було б здорово!
SIM
4180 дн. тому
А на хрен ей надо это звание? Собралась преподавать журналистику? Чудак Руденко ознакомился с работой за месяц до защиты, а раздуплился после? Наверно, месяца два искал плагиат. И нашел-таки(((. Какое же мелочное г. вырастили коммунисты и продолжают выращивать рыги.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду