Для ухвалення законопроекту Ландика про розмір ліцензійного збору забракло одного голосу

17 Квітня 2009
28287
17 Квітня 2009
13:25

Для ухвалення законопроекту Ландика про розмір ліцензійного збору забракло одного голосу

28287
Для ухвалення законопроекту Ландика про розмір ліцензійного збору забракло одного голосу

17 квітня Верховна Рада України відхилила проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (№ 3681, щодо визначення розміру ліцензійного збору, автор - регіонал Володимир Ландик).

 

Законопроект передбачав закріплення за Кабінетом Міністрів України функції  визначення розміру збору за видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги і фактично повернутися до попередніх розмірів ліцензійного збору для телерадіоорганізацій.

 

Під час обговорення народний депутат Юрій Кармазін (фракція «НУ-НС») запропонував відправити цей законопроект на доопрацювання і наступного разу слухати його разом із бюджетним комітетом. Володимир Яворівський (фракція БЮТ) зазначив, що цей законопроект захищає права не рядових телерадіожурналістів, а власників ТРО. Віце-спікер парламенту Микола Томенко підтримав ідею законопроекту, назвавши нинішній підхід Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до механізму  визначення розмірів ліцензійного збору формальним. Він запропонував підтримати проект у першому читанні, а при доопрацюванні профільному комітету чіткіше прописати логіку ліцензійного внеску, залучивши для цього фахівців.  

 

За результатами голосування пропозиція Комітету з питань свободи слова та інформації (взяти за основу та підтримати в цілому законопроект № 3681) набрала 225 голосів. Друга пропозиція - відправити на доопрацювання - 222 голоси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28287
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду