Партія регіонів не голосувала за законопроект Бондаренко, бо має кращий проект Ландика

18 Грудня 2008
13054
18 Грудня 2008
15:58

Партія регіонів не голосувала за законопроект Бондаренко, бо має кращий проект Ландика

13054
Партія регіонів не голосувала за законопроект Бондаренко, бо має кращий проект Ландика
Народний депутат Володимир Ландик (Партія регіонів) пояснив «Детектор медіа», чому фракція Партії регіонів не підтримала на голосуванні 18 грудня законопроект своєї колеги Олени Бондаренко щодо змін до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».
 
«Я не підтримав, тому що підготував свій законопроект, який, на мою думку, кращий і конкретніший. Згідно з проектом Олени Бондаренко, якщо в нас у Раді за тиждень може помінятися більшість, тоді в кожного є можливість міняти Нацраду. Маючи 226 голосів, покликали їх на звіт – і до побачення. А я пропоную: прийшла нова Рада – прийшла нова четвірка Нацради, прийшов новий Президент – прийшла його нова четвірка. У нас термін не такий, як у Президента, тому буде постійна ротація. Я зміг переконати колег по фракції, щоб ми утрималися від голосування», - сказав він.
 
Володимир Ландик не хоче ставити членів Національної ради у залежність від нестабільної політичної ситуації у Верховній Раді: «А то що в нас вийде в Нацраді? Там же не буде ні одного професіонала. Там давно вже працюють Понеділко, Лебедєва, Шевченко. Це фахівці! А якщо сьогодні одна більшість, а завтра ми станемо більшістю, їх приберемо і поставимо своїх, і так робитиме кожна фракція, то це буде політичний орган, на який Нацрада вже перетворилися через втручання Балоги із Секретаріатом», - пояснив він.
 
Водночас, як стало відомо «ТК», Олена Бондаренко хотіла відкликати свій проект закону із зали, утім, її прохання не задовольнили. За законопроект проголосували 226 народних депутатів із фракцій БЮТ, «НУ-НС», Блоку Литвина і КПУ. Ухвалені зміни стосуються порядку припинення повноважень членів Національної ради, які призначаються Верховною Радою України. Згідно з новим порядком, Верховна Рада може сама припиняти повноваження членів Нацради, призначених нею, без згоди Президента України. Незважаючи на прийняття змін до закону, Володимир Ландик подаватиме свій проект і переконуватиме Комітет з питань свободи слова та інформації та Верховну Раду в доцільності його ухвалення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13054
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дадонъ
5618 дн. тому
А у меня тоже свой проект, - состав Нацрады определяется не "квотами гилок влады", что вообще алогично как сами "гилкы" (не дОлжно быть двух-трёх-властия), а один раз, парламентом, на определённый срок, который никто не должен иметь права уменьшать-сокращать (отправлять в отставку состав Нацрады за что-то там). Все претензии к деятельности этого органа решать через Суд, всем, и гражданам и другим госорганам. А к функциям Нацрады должно относиться только лицензирование вида деятельности (теле- и радио-вещание) и контроль за соблюдением лицензии. УСЛОВИЯ ЛИЦЕНЗИИ ДОЛЖНЫ ОПРЕДЕЛЯТЬСЯ НЕ НАЦРАДОЙ, А ВЕЩАТЕЛЕМ. Нацрада только подтверждает их или отказывает (выдавая или не выдавая лицензию). Отказом в выдаче лицензии может служить только физическая невозможность (частотный ресурс и тому подобное) или обнаруженная незаконность в предполагаемой деятельности заявителя на получение лицензии.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду