Судове засідання в справі дисертації Соні Кошкіної перенесено

6 Листопада 2012
5448
6 Листопада 2012
15:58

Судове засідання в справі дисертації Соні Кошкіної перенесено

5448
Судове засідання в справі дисертації Соні Кошкіної перенесено

Шевченківський районний суд Києва переніс на 16 листопада розгляд справи за позовом заступника декана філософського факультету КНУ ім. Т. Шевченка Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради КНУ ім. Т. Шевченка з вимогою скасувати рішення про присвоєння наукового ступеня кандидата наук Ксенії Василенко (Соні Кошкіній, шеф-редактору LB.ua). Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Засідання відбудеться 16 листопада об 11.30 ранку», - повідомив «Укрінформу» позивач Сергій Руденко. За інформацією видання, судове засідання переноситься через неявку однієї з сторін уже втретє.

 

Нагадаємо, Сергій Руденко у коментарі «Відеотеці» підтвердив інформацію про свій позов. На його думку, рішення вченої ради університету є недостатньо обґрунтованим та прийнятим з порушенням чинних вимог діючого законодавства щодо діяльності вчених рад та порядку присудження наукових ступенів: «А саме у дисертаційній роботі, на мій погляд, містяться текстові запозичення без посилання на авторів. Тобто є використання текстових джерел, ідей інших авторів без посилання на них».

 

За словами пана Руденка, він знайомиться зі всіма дисертаціями та науковими публікаціями з філософських і політичних наук і ознайомився з роботою Ксенії Василенко за місяць до захисту.

 

Також пан Руденко додав, що не знайомий із Ксенією Василенко особисто і знає її лише як автора наукових робіт. Тому він заперечив припущення, що цей позов може бути частиною переслідувань пані Василенко як журналіста.

 

Соня Кошкіна у своїй статті для «Детектор медіа» повідомила, що про позов, у якому вона є третьою стороною, дізналася зі ЗМІ. І їй так і не вдавалося після цього зв'язатися із Сергієм Руденком.

 

Пані Кошкіна висловила сумнів у тому, що це власна ініціатива Сергія Руденка і що він би позивався, не маючи надійного «тилу» і потенційних для себе вигід. «Мне одной этот кульбит напоминает "появление ниоткуда" тридцати с чем-то там летнего Родиона Киреева?», - зауважила пані Кошкіна.

 

Для неї також дивним є те, що позов «випадково співпав» з подіями, що відбувалися довкола LB.ua останнім часом (кримінальна справа за оприлюднення листування Володимира Ландіка).

 

Світлана Мажуріна, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5448
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VIT
4190 дн. тому
Поне Руденко, скільки коштує ваша рецензія дисертаціЇ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду