Ландик і Тихонов надіслали до Нацради депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів

19 Травня 2009
17066
19 Травня 2009
15:27

Ландик і Тихонов надіслали до Нацради депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів

17066
Ландик і Тихонов надіслали до Нацради депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів

Депутати Володимир Ландик та Віктор Тихонов (обидва - Партія регіонів) надіслали до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення депутатський запит щодо правомірності відключення російських телеканалів. За інформацією Наталії Клітної, генерального директора асоціації «Укртелемережа», цей запит мають намір підписати й інші народні депутати, що представляють різні парламентські фракції.  

 

Текст документу наводимо повністю:

 

Першому заступнику голови

Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

                                                                                  Мирошніченку А.А.

 

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

 

Шановний Андрію Анатолійовичу!

 

14 квітня 2009 року на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було прийняте рішення №694   «Про інформацію щодо виконання рішення Національної ради від 05 листопада 2008 року №1870 «Про звернення ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть»,  відповідно до якого члени ради констатували факт невиконання ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» рішення Національної ради від 05 листопада 2008 року №1870. 

               У зв'язку з чим з 01 червня 2009 року  буде знятий дозвіл на ретрансляцію на території України програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе».

               На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про статус народного депутата України»,  просимо надати відповідь на наступні питання:

  • 1. Яким Законом України передбачено ліцензування чи отримання дозволу на трансляцію (ретрансляцію) програм іноземними мовниками на території України?
  • 2. Яким Законом України передбачені критерії відповідності, адаптації змісту іноземних програм до законодавства України та надані повноваження Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення визначати ці питання?
  • 3. В чому саме полягає не виконання ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 05 листопада 2008 року №1870?
  • 4. Які факти не відповідності вимогам Законів України покладені за основу при прийнятті рішення від 14 квітня 2009 року, чим вони підтверджуються?
  • 5. Коли і які саме порушення були зафіксовані в програмах «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а саме ст.ст. 6, 47, 59, 62 (окремо за кожним з каналів)?
  • 6. Коли і які саме порушення були зафіксовані в програмах «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» відповідно до Закону України «Про рекламу», враховуючи відсутність самої реклами в деяких програмах?
  • 7. У чому саме зміст програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» не відповідав у 2008 року та не відповідає в даний час нормам Закону України «Про захист суспільної моралі»?
  • 8. Чи були надані Вам висновки уповноваженими органами КМУ, які здійснюють контроль щодо дотримання законодавства України про захист авторського права та суміжних прав, про порушення цими програмами норм відповідного законодавства?
  • 9. Чому рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 12 листопада 2008 року було обмежено право деяких провайдерів програмної послуги на ретрансляцію програма «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе», а решті провайдерів у той же час дозволено було їх ретранслювати?
  • 10. Коли і хто проводив моніторинг програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе»? Коли і які саме порушення законодавства України були зафіксовані моніторингом?
  • 11. В який частині та у чому саме не відповідав зміст програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення у 2008-2009 роках, чим це підтверджується?
  • 12. Чи підпадає під юрисдикцію Сторони, так званої Сторони, що здійснює трансляцію, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, відповідно до ч.4 ст.5 цієї Конвенції, власник телепрограми «Первый канал. Всемирная сеть» у зв'язку з тим її трансляція здійснюється з супутника «Eutelsat W4», що належить Французький компанії Eutelsat Communications, яка розташована за адресою: 70 rue Balard, F-75502, Paris, Cedex 15,France, якщо так, то на яких підставах, визначених Законом України «Про телебачення і радіомовлення», її зміст підлягає адаптації?

 

            Прошу Вас також надати на мою адресу копії документів, що утворилися в процесі діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а саме:

1. Протоколів та стенограм засідань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на яких були прийняті наступні рішення:

- рішення від 05 листопада 2008 року №1870;

- рішення від 12 листопада 2008 року N 1986.

- рішення від 14 квітня 2009 року №694;

2. Документів, якими зафіксовані результати моніторингу програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» у 2008-2009 роках на території України.

3.Копії подань органів державної влади України, судових рішень, які відображають виявлення порушень Закону України «Про телебачення і радіомовлення», інших Законів України, в рамках ретрансляції програм «Первый канал. Всемирная сеть», «Дом кино», «Музика Первого», «Время: далёкое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» у 2008-2009 роках на території України.

        

Відповідь повинна бути обґрунтована з кожного питання з додання підтверджуючих документів з посиланням на пункти, статті відповідних нормативних документів, тощо, у строк передбачений законодавством. 

 

           При відсутності можливості надати будь яку запитану інформацію про це необхідно зазначити у відповіді на запит та вказати мотивовану причину неможливості її надання. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17066
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
5457 дн. тому
Дійсно, яким (окрім фінансового) саме глуздом можна виправдати перелік каналів, які можна РЕтранслювати операторам кабельного телебачення???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду