Соня Кошкіна: Ландік – це привід і початок розправи

28 Червня 2012
12233
28 Червня 2012
10:41

Соня Кошкіна: Ландік – це привід і початок розправи

12233
Шеф-ректор порталу LB.ua прогнозує можливі обшуки та висунення обвинувачень
Соня Кошкіна: Ландік – це привід і початок розправи

Шеф-ректор порталу LB.ua Соня Кошкіна (Ксенія Василенко) вважає, що перевірка прокуратури за зверненням народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка, - це початок розправи над виданням. Про це вона розказала у коментарі «Детектор медіа».

 

«Певно розраховувалось, що на такі дії прокуратури напередодні виборів ніхто не зверне уваги. Але на справді те, що відбувається - це прецедент. Ті, хто це роблять хочуть побачити реакцію громадськості та професійного середовища. Якщо реакції не буде, тоді на нашому місці може опинитись хто завгодно. Адже на передодні виборів одному з не багатьох незалежних видань пред'являти подібні претензії за заявою народного депутата 8-місячної давнини, це не лише безглуздо та смішно, але я навіть не маю слів, щоб це охарактеризувати», - зазначила Соня Кошкіна.

 

При цьому шеф-редактор LB.ua наголошує, що звернення депутата Володимира Ландіка - це лише привід: «Враховуючи складність становища пана Ландіка, я навіть можу припустити, що його просять переписати цю заяву завтра свіжим числом і він це зробить. Чесно кажучи, мені цю людину шкода. Він через загальновідомі юридичні обставини, пов'язані з його сином, є людиною заляканою».

 

Соня Кошкіна не знає, як розвиватимуться події надалі, однак прогнозує можливі обшуки та висунення обвинувачень. За її словами дії прокуратури щодо LB.ua нагадують інші гучні кримінальні справи, які останнім часом порушені в Україні: «Те, що відбувається у нашій країні не дає підстав для оптимізму та ілюзій. Мені це нагадує заяву Руслана Щербаня, який через енну кількість років після загибелі свого батька зненацька подумав, що хтось може бути до цього причетний».

 

Вона обіцяє, що видання захищатиметься усіма правовими методами, і звертається до влади: «Але я розумію, що навіть у цій владі є адекватні, для яких дії Генеральної прокуратури є загрозою та підставою. Зокрема, для першої особи, для іміджу країни, і для всього українського суспільства».

 

Нагадаємо, 27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району, яка проводить перевірку за зверненням народного депутата Володимира Ландіка щодо вчинення відносно нього злочину за статтею 163 Кримінального кодексу України. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін.

 

Володимира Ландіка обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах», зауважує LB.ua.

 

18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, журналіст LB.ua зафіксував на фото, як нардеп Володимир Ландік у сесійній залі веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той час був підсудним за звинуваченням у побитті дівчини. Зі змісту листування зрозуміло: для поліпшення іміджу сина Романа Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть «залучає» журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що в інформації інтернет-видання LB.ua про особисте СМС-листування народного депутата Володимира Ландіка суспільний інтерес переважав над конфіденційністю листування і приватного життя політика.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12233
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 628
18.07.2012 08:57
Соня Кошкина, LB.ua
19 736
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 108
30.06.2012 23:15
Ольга Червакова, Korrespondent.Net
32 326
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
whocares
4322 дн. тому
Шановний FBI, як Ви можете дорікати флагману вітчизняної журналістики за такі дрібниці як незнання елементарних правил граматики та орфографії? Згадайте Жванецького: "при чем здесь борщ, когда такие дела на кухне?". З такою вибагливістю Ви можете зайти так далеко, що вимагатимете від міліції дотримання законів! Обережно, шановний добродію! :))
FBI
4322 дн. тому
"Адже на передодні виборів одному з не багатьох незалежних видань пред'являти подібні претензії за заявою народного депутата 8-місячної давнини, це не лише безглуздо та смішно, але я навіть не маю слів, щоб це охарактеризувати», - зазначила Соня Кошкіна" - я знайшов чотири граматичні помилки в реченні. Хто більше?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду