detector.media
12.09.2012 18:38
ТВі програв податковій справу в апеляційному суді
Канал оскаржує результати податкової перевірки і планує подавати касацію

12 вересня телеканал ТВі програв в апеляції справу з оскарження результатів перевірки Державною податковою службою. Цю інформацію, оприлюднену генеральним директором ТВі Миколою Княжицьким у Facebook, «Детектор медіа» підтвердила юрист компанії Jurimex, що консультує канал, Катерина Муравйова.

 

Апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції, що було винесене на користь ТВі, і відмовив каналу в позові про визнання незаконним рішення Державної податкової інспекції (ДПІ). «З того, що я почула в суді - суддя скасувала рішення суду першої інстанції в частині, якою було донараховано понад 3 млн гривень по кредиту з ПДВ. І в цій частині вона відмовила ТВі в позові про визнання незаконним рішення ДПІ», - повідомила Катерина Муравйова.

 

Інформацію з Facebook Миколи Княжицького про «арешт рахунків» Катерина Муравйова пояснила тим, що йдеться про заборону каналу розраховуватися у валюті. Це є наслідком санкції «індивідуальний режим ліцензування зовнішньоекономічної діяльності», застосованої до каналу Головним управлінням економіки та інвестицій КМДА.

 

«Податкова, не дочекавшись остаточного рішення суду, звернулася з поданням до Мінекономіки, надавши інформацію, що у нас є порушення валютного законодавства. Мінекономіки вжило відповідну санкцію: ввело ліцензування зовнішньоекономічної діяльності, тобто фактично заблокувало можливість розраховуватися у валюті», - коментує Катерина Муравйова.

 

За словами юриста, отримавши текст судового рішення на руки, керівництво каналу має намір подавати касаційну скаргу.

 

Нагадаємо, що ці оскаржувані в суді результати податкової перевірки стали причиною порушення кримінальної справи проти генерального директора каналу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинуватили його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький заявляв, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ.

 

Згодом Прокуратура міста Києва скасувала постанову податківців про порушення кримінальної справи проти Миколи Княжицького. 1 серпня податкова закрила справу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY