Податкова: ТВі скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн грн

27 Квітня 2012
6218
27 Квітня 2012
12:17

Податкова: ТВі скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн грн

6218
Податківці перевіряють співробітників каналу, зареєстрованих як ФОП
Податкова: ТВі скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн грн

Державна податкова служба у місті Києві підтвердила, що на телеканалі ТВі дійсно проводилась позапланова податкова перевірка. Підставою для перевірки стала постанова слідчого СВ Печерського РУГУ МВС України у м. Києві, винесена у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури. Про це повідомила 27 квітня прес-служби ДПС у місті Києві.

 

«Податківці встановили, що телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн», - йдеться в повідомленні прес-служби ДПС.

 

За даними ДПС, п'ять підприємців, які працюють у ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг по обробці інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн.

 

У межах компетенції податкової міліції, співробітники ГВПМ ДПІ у Солом'янському районі м. Києва встановили місцезнаходження вищевказаних фізичних осіб-підприємців, від яких отримали пояснення. «Зазначені фізичні особи-підприємці пояснили, що працюють або працювали на ТРК "Телерадіосвіт" та відповідно до своїх службових обов'язків, від імені ФОП надавали ці послуги. Крім того, один з підприємців, згідно з його поясненням, зареєструвався ФОПом на прохання службових осіб телеканалу», - зауважують у ДПС.

 

Станом на 26 квітня триває оформлення результатів перевірки. Одночасно податкова служба Києва повідомляє, що «невідомими особами здійснюється тиск та погрози працівникам органів ДПС у м. Києві, направлені на блокування супроводження перевірки».

 

Прес-служба ДПС нагадала, що Податковим кодексом України визначено, що однією із підстав для проведення перевірки є отримана податковим органом постанова слідчого, винесена відповідно до закону у кримінальних справах, що перебувають у їх провадженні. «При цьому звертаємо увагу, що отримана постанова була обов'язковою до виконання. Ухилення від виконання постанови слідчого тягне за собою відповідальність згідно закону. Таким чином, Державна податкова служба не могла нехтувати законними вимогами слідчого та діяла в межах та у спосіб, визначений законодавством України», - зауважує прес-служба.

 

Нагадаємо, 26 квітня телеканал ТВі заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. За два тижні до того генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив в ефірі про тиск на телеканал з боку податкових органів, оскільки на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли. Податкова тоді пояснила, що перевірка проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України.

 

При цьому, нагадаємо, податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6218
Читайте також
14.05.2012 13:20
Алла Чердынцева
для «Детектор медіа»
11 927
19.04.2012 08:08
Тетяна Світлик, Даша Гришаніна, «Україна молода»«Україна молода»
24 765
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехе
4388 дн. тому
белую зарплату надо платить журналистам тогда проблем с налоговой не будет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду