detector.media
03.09.2012 14:01
Янукович вважає, що цензури в Україні немає
Є помилкові стереотипи про недостатність свободи слова в нашій країні

Президент Віктор Янукович на церемонії відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу й 19-го Всесвітнього форуму редакторів відзначив, що уявлення про обмеження свободи слова в Україні є результатом помилкових стереотипів і нестачу об'єктивної інформації. Про це йдеться на сайті глави держави.

 

«За роки незалежності Україна здолала шлях від тотальної цензури до відкритого суспільства. Однією з перешкод для ефективного розвитку медіа-простору в Україні, на його думку, є хибні стереотипи про недостатність свободи слова в нашій державі», - сказав він.

 

На його думку, це пов'язано насамперед із браком об'єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація. «Сподіваюся, що Конгрес стане доброю нагодою для вас на власні очі переконатися у реальному стані справ у нашій державі», - зауважив глава держави.

 

Янукович впевнений, що незважаючи на непростий радянський спадок, молодий вік нашої держави, пережиті політичні та економічні кризи, Україні вдалося досягти суттєвого прогресу в розвитку свободи слова.

 

Розбудова в Україні вільного медійного простору та ринку є й залишатиметься одним із пріоритетів державної політики, наголосив президент. «Головним завданням уряду у сфері медіа мною визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватись, бути незалежною від будь-якого контролю», - сказав Янукович.

 

Як відомо, під час виступу Януковича на форумі, журналісти підняли плакати про цензуру в Україні й відсутності демократії. Охорона Януковича висмикувала плакати в журналістів.

 

Нагадаємо, Всесвітній газетний конгрес і 19-й Всесвітній форум редакторів проходить у Києві 2-5 вересня.

 

Міністерство закордонних справ прогнозує, що в цих заходах візьмуть участь більше 730 представників з 89 країн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY