detector.media
09.02.2012 19:33
Стеця висунули на голову Комітету свободи слова та інформації
Доній каже, що кандидатура ще узгоджується
Фракція блоку «Наша Україна - Народна самооборона» пропонує Верховній Раді обрати Юрія Стеця головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації. Відповідний проект постанови № 10029 зареєстрував 9 лютого народний депутат Олесь Доній.

 

Наразі Юрій Стець є секретарем цього парламентського комітету.

 

За словами Олеся Донія, Юрій Стець як секретар комітету має шанси бути обраним головою, враховуючи ще й те, що посада голови цього комітету традиційно зарезервована за опозицією.

 

«Сьогодні, на жаль, Верховна Рада не підтримала представника від опозиції Андрія Шевченка. У цій ситуації залишати комітет без голови (з виконувачем обов'язків голови Оленою Бондаренко з фракції Партії регіонів) - означає, що опозиція напередодні виборів втрачає контроль над ситуацією в ЗМІ. Під час виборів може бути тиск на медіа, а опозиція не матиме жодного механізму впливу на вирішення ситуації», - пояснив він «Детектор медіа» свою ініціативу.

 

На запитання, чи погоджена кандидатура Юрія Стеця між представниками опозиції та провладних фракцій, пан Доній відповів: «На цей момент триває обговорення в НУНСі й "Батьківщині". Добре було б, щоб на підтримку кандидатури Стеця виступив Андрій Шевченко. Наступний етап - переговори представників опозиції з іншими фракціями».

 

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру. Але того ж дня його фракція «БЮТ-Батьківщина» зареєструвала проект постанови про повторне призначення Андрія Шевченка на цю посаду. 9 лютого цей проект не набрав достатньої кількості голосів.

 

Представники провладних фракцій заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

За інформацією джерел «Української правди», кандидатура Юрія Стеця узгоджується в представників більшості.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY