Роднянський звинуватив російську кіноіндустрію в корумпованості

11 Червня 2011
17908
11 Червня 2011
11:08

Роднянський звинуватив російську кіноіндустрію в корумпованості

17908
Роднянський звинуватив російську кіноіндустрію в корумпованості

Олександр Роднянський під час круглого столу «Режисерська зміна - зміна картин світу» в Сочі назвав нову хвилю російського кіно корумпованою. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на «Інтерфакс».

 

«Корупція - це не обов'язково гроші та хабарі, це також торгівля послугами у спробах стати своїм у певних колах. А сучасний російський режисер - це звичайний буржуа. Він хоче рівно того ж, чого хоче пересічний буржуа - успіху на фестивалях, хорошого життя у вдалих обставинах. Але для цього треба бути Бекмамбетовим - послідовним і успішним», - сказав Роднянський.

 

Звинувачення прозвучало у відповідь на закид кінокритиків на адресу цьогорічного кінофестивалю «Кінотавр» (президентом якого є Олександр Роднянський), мовляв, стрічки, представлені цього року, мають не найкращий художній та професійний рівень. Зокрема, головред журналу «Искусство кино» Даніїл Дондурей зауважив: за наявності талановитих режисерів у російському кіно спостерігається брак тямущих продюсерів. А кінокритик Андрій Плахов поскаржився, що всі представлені на «Кінотаврі-2011» стрічки невиразні і зрозуміти посилу їхніх авторів неможливо.

 

Круглий стіл відбувся 10 червня ввечері в рамках фестивалю «Кінотавр», а сьогодні, 11 червня, в Сочі відбудеться церемонія закриття 22-го кінофестивалю. Переможців оголосить журі під головуванням режисера та сценариста Олександра Міндадзе. Найвірогіднішими кандидатами на головний приз вважають стрічки «Мисливець» («Охотник») Бакура Бакурадзе та «Бедуїн» Ігоря Волошина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17908
Читайте також
28.07.2011 09:29
Андрей Коняев, Lenta.Ru
16 600
15.02.2011 12:03
Ольга Самборська, «Імміграда»
32 252
01.03.2010 17:20
Сергей Соболев, «Коммерсантъ»
31 499
15.09.2009 18:16
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»
39 003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду