Олександр Роднянський зізнався у підготовці проектів для РЕН ТВ та «Пятого канала»

16 Листопада 2009
23716
16 Листопада 2009
11:56

Олександр Роднянський зізнався у підготовці проектів для РЕН ТВ та «Пятого канала»

23716
Олександр Роднянський зізнався у підготовці проектів для РЕН ТВ та «Пятого канала»

Колишній керівник СТС Media Олександр Роднянський, якого компанія звинуватила у співробітництві з конкурентом, зізнався, що дійсно контактує з «Національною медіа групою» (НМГ). Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю «Коммерсанту», повідомляє Lenta.ru.

 

За словами пана Роднянського, співпраця з НМГ, до якої належить РЕН ТВ та «Пятый канал», полягала лише у підготовці нових телепроектів. Зокрема, це детективи та бойовики для РЕН ТВ і «змістовні, інтелектуальні формати» для «Пятого». Одночасно він готує низку проектів для каналу «Россия».

 

Як розповів пан Роднянський, для погодження нових проектів йому дійсно доводилося часто бувати у офісі НМГ та на інших телеканалів. Він підтвердив, що зустрічався з представниками групи Юрія Ковальчука, однак відразу інформував їх про зобов'язання перед СТС Media. Інформацію про те, що йому пропонували стати президентом НМГ, пан Роднянський спростував. І розповів, що радив на цю посаду кандидатуру Володимира Ханумяна, який на той час обіймав посаду виконавчого директора СТС Media. Зараз пан Ханумян очолює телевізійний підрозділ НМГ - «НМГ-ТВ».

 

Бізнесмен не відкидає, що «намовити на нього» було вигідно менеджменту СТС Media, якому знадобилися додаткові фінанси для розвитку компанії. Він переконаний, що ці кошти вивільнять, як тільки доведуть його співпрацю з конкурентними структурами.

 

Після появи у ЗМІ неофіційної інформації про те, що пан Роднянський є негласним координатором реструктуризації в НМГ, на нього до суду подала компанія СТС Media, де раніше бізнесмен був президентом і генеральним директором. У компанії заявили, що колишній топ-менеджер порушив угоду, згідно з якою протягом двох років після звільнення не має права працювати на конкурентів.

 

У позивних заявах СТС Media вимагала позбавити Роднянського опціонів на акції компанії на суму близько сто мільйонів доларів і вивести його зі складу своєї ради директорів. Сам Олександр Роднянський всі претензії колишнього працедавця відкидає.

 

До складу CTC Media входять три російські канали - СТС, «Домашній», ДТВ. Холдинг володіє надійними активами у Казахстані, Молдові та Узбекистані, а також двома продюсерськими компаніями. Найбільшими акціонерами CTC є MTG (39,4%), бенефіціари «Альфа-груп» (25,9%), фонди Fidelity (5,8%). Понад 16% акцій компанії перебуває в обігу на біржі Nasdaq.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23716
Читайте також
03.12.2009 16:10
Кристина Бусько, «Коммерсант»
43 851
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кпсс
5275 дн. тому
Вот и плакали Лешины 100лямов! Ковальчук их ему явно не компенсирует. Как ни крути, но АГ с него сдерет три шкуры и перекроет кислород. А как дышал, как дышал!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду