Роднянський купив контрольний пакет міжнародної кінокорпорації

11 Квітня 2011
13349
11 Квітня 2011
13:13

Роднянський купив контрольний пакет міжнародної кінокорпорації

13349
Роднянський купив контрольний пакет міжнародної кінокорпорації

Компанія Олександра Родянського AR Films завершила угоду з придбання 51% міжнародної кінокорпорації A Company Consulting & Licensing AG, яка займається ліцензуванням, дистрибуцією та виробництвом кіноконтенту у 20 країнах Центральної та Східної Європи. Про це повідомляє прес-служба AR Films.

 

Олександр Роднянський стане головою ради директорів A Company, а нинішній голова Олександр Фрайс стане його заступником. CEO A Company Олександр ван Дюльмен збільшить свою частку в компанії до 25,1%. У складі акціонерів залишаться власник польської незалежної компанії KinoSwiat Томаш Карчевский, а також американський спеціалізований фонд Expansion Media Partners / ARAMID.

 

«Моєю стратегічною метою є побудова на основі AR Films міжнародної компанії, глибоко інтегрованої у європейську та американську систему кіновиробництва та дистрибуції. Придбання контролю в A Company - це черговий крок на шляху реалізації цієї мети», - переконаний пан Роднянський. Внаслідок цієї угоди, він планує збільшити свої виробничі ресурси, розширити бібліотеку.

 

CEO A Company Олександр ван Дюльмен наголошує на тому, що внаслідок угоди компанія отримала надійного та талановитого продюсера Олександра Роднянського, який допоможе їй вийти на новий рівень.

 

Інвестовані Олександром Роднянським кошти будуть вкладені у подальший розвиток A Company. Найближчим часом (упродовж 24 місяців) планується запуск нових компаній та придбання часток прокатних компаній Центральної та Східної Європи (у тому числі в Польщі, Україні, Чехії та Росії).

 

Буде посилюватися розвиток сегменту VOD через спільну з port.hu угорську компанію VOD Plattform filmklik, а також розширено кіновиробництво у Європі. На сьогодні кіновиробничий підрозділ A Сompany Film Production та німецька компанія Bittersüss Pictures працюють над новим фільмом лауреата «Оскара» Пепе Данкарта «Біжи, хлопче, біжи».

 

A Company Consulting & Licensing AG була створена у 2002 році Олександром ван Дюльменом. Вона займається ліцензуванням, дистрибуцією та виробництвом кіноконтенту у 20 країнах Центральної та Східної Європи. До складу A Company входять німецька EEAP (Eastern European Acquisition Pool), угорська Budapest Film та російська Gala Media. Нещодавно гучним успіхом EEAP став запуск фільму «Король говорить», який зібрав у кінопрокаті у країнах Східної Європи понад $10 млн.

 

Корпорації належать права на понад 350 фільмів компаній США, серед яких «Острів Проклятих» Мартіна Скорсезе, «Крихітка на мільйон» Клінта Іствуда, фільми «Пила» тощо. A Company також здійснює дистрибуцію фільмів з каталогів New Regency та  Morgan Creek у Росії та країнах СНД.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду