«Байдужість» Олега Флянгольца здобула гран-прі фестивалю «Кінотавр»

11 Червня 2011
22324
11 Червня 2011
20:39

«Байдужість» Олега Флянгольца здобула гран-прі фестивалю «Кінотавр»

22324
«Байдужість» Олега Флянгольца здобула гран-прі фестивалю «Кінотавр»

Оголошено лауреатів російського кінофестивалю «Кінотавр». Гран-прі здобула стрічка Олега Флянгольца «Байдужість» («Безразличие»).

 

Приз за найкращу режисуру дістався Бакуру Бакурадзе за стрічку «Мисливець» («Охотник»).

 

Приз за найкращу чоловічу роль дістався акторові Костянтину Юшкевичу, який зіграв одну з головних ролей у комедії Віктора Шамірова «Вправляння в прекрасному» («Упражнение в прекрасном»). Нагородою за найкращу жіночу роль відзначили Тетяну Шаповалову, непрофесійну акторку, яка зіграла в картині Бакура Бакурадзе «Мисливець».

 

Приз за найкращий дебют здобув Костянтин Буслов за стрічку «Бабло».

 

Нагороду за найкращу операторську роботу дісталася Ібену Буллі за фільм «Портрет у сутінках» («Портрет в сумерках») Ангеліни Никонової.

 

Найкращими сценаристами (приз імені Г. Горіна) визнано Гошу Куценка, Віктора Шамірова та Костянтина Юшкевича за стрічку «Вправляння у прекрасному».

 

Приз імені Таривердиєва за найкращу музику здобув Олександр Маноцков (стрічка «Мій тато Баришніков»)

 

Спеціальний диплом журі з формулюванням «За поєднання краси й таланту» отримала Оксана Фандера (стрічка «Вогні притону» режисера Олександра Гордона).

 

У конкурсі «Кінотавр. Короткий метр» перемогла стрічка «Світ кріплення» («Мир крепежа») Михайла Сегала. Дипломантами конкурсу також стали фільми «Несуттєві подробиці випадкового епізоду» Михайла Местецького (з формулюванням: «За невипадкові подробиці сутєвого епізоду») та No problem Маші Агранович (із формулюванням: «За зрілу молодість»).

 

Приз Гільдії кінознавців та кінокритиків РФ «Білий слон» здобула робота Бакура Бакурадзе «Мисливець»; диплом від «Білого слона» дістався й стрічці Віталія Манського «Батьківщина або смерть» («Родина или смерть»). У короткому метрі гільдія відзначила стрічку Михайла Местецького «Несуттєі подробиці випадкового епізоду».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду