detector.media
11.06.2011 11:08
Роднянський звинуватив російську кіноіндустрію в корумпованості

Олександр Роднянський під час круглого столу «Режисерська зміна - зміна картин світу» в Сочі назвав нову хвилю російського кіно корумпованою. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на «Інтерфакс».

 

«Корупція - це не обов'язково гроші та хабарі, це також торгівля послугами у спробах стати своїм у певних колах. А сучасний російський режисер - це звичайний буржуа. Він хоче рівно того ж, чого хоче пересічний буржуа - успіху на фестивалях, хорошого життя у вдалих обставинах. Але для цього треба бути Бекмамбетовим - послідовним і успішним», - сказав Роднянський.

 

Звинувачення прозвучало у відповідь на закид кінокритиків на адресу цьогорічного кінофестивалю «Кінотавр» (президентом якого є Олександр Роднянський), мовляв, стрічки, представлені цього року, мають не найкращий художній та професійний рівень. Зокрема, головред журналу «Искусство кино» Даніїл Дондурей зауважив: за наявності талановитих режисерів у російському кіно спостерігається брак тямущих продюсерів. А кінокритик Андрій Плахов поскаржився, що всі представлені на «Кінотаврі-2011» стрічки невиразні і зрозуміти посилу їхніх авторів неможливо.

 

Круглий стіл відбувся 10 червня ввечері в рамках фестивалю «Кінотавр», а сьогодні, 11 червня, в Сочі відбудеться церемонія закриття 22-го кінофестивалю. Переможців оголосить журі під головуванням режисера та сценариста Олександра Міндадзе. Найвірогіднішими кандидатами на головний приз вважають стрічки «Мисливець» («Охотник») Бакура Бакурадзе та «Бедуїн» Ігоря Волошина.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY