Фільм Олександра Міндадзе «У суботу» про Чорнобиль - в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю

18 Січня 2011
16543
18 Січня 2011
16:50

Фільм Олександра Міндадзе «У суботу» про Чорнобиль - в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю

16543
Фільм Олександра Міндадзе «У суботу» про Чорнобиль - в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю

У цьому році в конкурсі ігрового кіно фестивалю Берлінале (10 - 20 лютого) буде показано новий фільм Олександра Міндадзе «У суботу» (Innocent Saturday). Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

В створенні стрічки брали участь Україна, Росія та Німеччина. Події розгортаються у Прип'яті 26 квітня 1986-го року - в день аварії на Чорнобильській АЕС. В центрі історії - внутрішній розлом головного героя, який випадково опинився в центрі подій.

 

«Мені давно хотілося зробити фільм-метафору про чорнобильські події - не документальне дослідження, не блокбастер, не картину про причину катастрофи - хто яку кнопку не так натиснув... Більш за все мене цікавило, як людина від катастрофи не тікає, а навпаки, не може зрушити з місця,» - розповів режисер Олександр Міндадзе.

 

Фільми, зняті за сценаріями Міндадзе, двічі були удостоєні призів Берлінале. У 1991 році - «Слуга» (приз Бауера), в 1995 році - «П'єса для пасажира» («Срібний ведмідь»).

 

Як писала ТК, на зйомки фільму «В суботу» Держкіно виділило кіностудії SOTA Cinema Group 13,45 млн грн.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16543
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду