Роднянський та Кохан продюсуватимуть картину Олександра Міндадзе про Чорнобиль

16 Лютого 2010
16281
16 Лютого 2010
15:06

Роднянський та Кохан продюсуватимуть картину Олександра Міндадзе про Чорнобиль

16281
Роднянський та Кохан продюсуватимуть картину Олександра Міндадзе про Чорнобиль

У виробництві та фінансуванні ігрового фільму про Чорнобиль «У суботу» режисера Олександра Міндадзе візьмуть участь кінокомпанії «Пассажир» (продюсер Дмитро Єфремов, Росія), «SOTA Cinema Group» (продюсер Олег Кохан, Україна), «Нон стоп продакшн» (продюсер Олександр Роднянский, Росія), а також кіностудія «Беларусьфильм» (Республіка Білорусь). Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Західним партнером цього міжнародного проекту став концерн «Баварія Фільм» (президент Матіас Еше, Німеччина). Bavaria International, за словами Олега Кохана, забезпечить «дистрибуцію фільму у всьому світі».

 

Орієнтовний бюджет фільму 3 млн. Євро.

 

За сценарієм, головний герой картини стає мимовільним свідком катастрофи на ЧАЕС. Випадково він дізнається правду про трагедію і перед ним постає моральний вибір - або рятувати людей, або виконувати накази «згори».

 

«Це вічна історія про те, як людина намагається вижити у запропонованих обставинах», - відзначає Олександр Міндадзе.

 

Основний склад знімальної групи уже визначено: оператор - Олег Муту, Румунія («4 місяці, 3 тижні, 2 дні», Золота пальмова гілка Каннського МКФ 2007 року), художник - Денис Бауер, Росія («Однажды в провинции»), звукорежисер - білорус Володимир Головницький («Прості речі»).

 

На думку режисера, популярних акторів не варто залучати, а ліпше робити ставку на нові обличчя.

 

Зйомки картини заплановано на весну та літо 2010-го року й відбуватимуться в Україні та Білорусі.

 

Олександр Міндадзе - автор сценарію понад 20 художніх фільмів, більшість з яких знято режисером   Вадимом Абдрашитовым - «Остановился поезд» (1982),  «Парад планет» (1984), «Плюмбум, или Опасная игра» (1986), «Время танцора» (1997). 

 

Фільм «Космос как предчувствие» (2005, режисер Олексій Учитель) отримав Гран прі Московського міжнародного кінофестивалю.

 

Дебютував як режисер в 2007 році фільмом  «Отрыв», який було включено в програму Венеційського кінофестивалю. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду