Фільм Лозниці представить Україну на фестивалі «Кінотавр»

6 Червня 2010
27333
6 Червня 2010
17:18

Фільм Лозниці представить Україну на фестивалі «Кінотавр»

27333
Фільм Лозниці представить Україну на фестивалі «Кінотавр»

У місті Сочі стартує російський фестиваль «Кінотавр 2010». З 6 по 13 червня тут представлять 74 картини, 14 з яких візьмуть участь у конкурсній програмі.

 

Майже половина, вісім режисерів-учасників конкурсу, репрезентують дебютні роботи.  Від України у програмі заявлений фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці. Крім нього, журі ознайомлять з такими  стрічками, як «Гастарбайтер» Юсупа Разикова, «Друге небо» Дмитра Мамулія , «Жити»  Юрій Бикова, «Золотий перетин»  Сергія Дебіжева, «Хто я?» Кліма Шипенка, «Зворотній рух»   Андрія Стемпковського, «Вівсянки» Олексія Федорченка, «Перемир`я»  Світлани Проскуріної, «Зниклий без вісти»  Анни Фенченко, «Сатисфакція»  Анни Матісон, «Слон»  Володимира Карабанова, «Людина біля вікна»  Дмитра Месхієва та «Явище природи»  Олександра Лунгіна і Сергія Осип`ї.

 

Як повідомляла ТК, зі своїм першим ігровим фільмом  «Щастя моє» Сергій Лозниця дебютував на цьогорічному Канському кінофестивалі. І хоча стрічка не здобула нагороди, вона змусила говорити про себе кінознавців. Зокрема, в коментарях «Радіо Свобода» російський кінокритик Андрій Плахов назвав його сильним і талановитим: «Як на мене - це дуже цікавий фільм, один із найвагоміших у конкурсній програмі Канського фестивалю, з абсолютно самостійним режисерським поглядом, відверто кажучи, навіть не очікував від Сергія Лозниці, який відомий як документаліст, але достатньо холодний у своєму стилі, такого сильного темпераменту і вміння впоратися з такою складною структурою. Це перша ігрова стрічка (не треба забувати про це!) але для мене вона демонструє абсолютно явний талант режисера, а головне - те, що йому є що сказати!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27333
Читайте також
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 899
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду