З Kyiv Post звільняють тих, хто не підтримував Боннера?

22 Квітня 2011
19602
22 Квітня 2011
17:29

З Kyiv Post звільняють тих, хто не підтримував Боннера?

19602
(ОНОВЛЕНО)
З Kyiv Post звільняють тих, хто не підтримував Боннера?

Сьогодні з газети Kyiv Post були звільнені  журналісти Пітер Берн та Олеся Олешко. Як повідомили «Детектор медіа» два джерела у виданні, звільненню нібито підлягають усі, хто не підписав листа на підтримку Браяна Боннера або підписав його із застереженням.

 

Пітер Берн та Олеся Олешко підтвердили «Детектор медіа» факт свого звільнення. Але коментувати причини не схотіли. «Так, мене сьогодні попросили залишити редакцію до кінця дня. Я вже зібрав речі і пішов. Але я не хотів би говорити про причини, щоб не зачепити чиїсь інтереси, щоб не постраждали ті, хто там ще залишився», - сказав пан Берн. Він не підписував листа, оскільки взагалі, за його словами, ніколи не брав участі у публічних активностях.

 

Пітер Берн пропрацював у виданні з 1999 року з перервами.

 

«Так, це правда. Але зараз мені взагалі важко про щось говорити, коментувати поки не буду», - відповіла пані Олешко. Її підпис під листом стояв, але з застереженням про те, що вона підтримує свободу слова, але не Боннера як редактора.

 

Аналогічну приписку зробила Ірина Сандул.

 

Кого ще попросили піти - Олеся Олешко не знає.

 

За словами одного з джерел, звільненим не пропонують компенсації. Більшість з них працювали як СПД «або на чесному слові».

 

«Детектор медіа» попросила прокоментувати ситуацію Катерину Горчинську, заступника головного редактора і одного з чотирьох членів новоствореної редакційної ради. Вона відмовилася від коментарів і запропонувала звернутися до Браяна Боннера.

 

(Додано)

 

Браян Боннер заперечив наявність зв'язку між звільненнями журналістів та тим фактом, що ці журналісти не підтримали його під час конфлікту з видавцем. 

 

Як стверджують інші джерела,  звільнення були заплановані ще до конфлікту між Боннером і Мохаммадом Захуром.

 

«Телеркитика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19602
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 518
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ркр
4752 дн. тому
100% банда! Роздули звільнення Боннера, забувши закони. Насправді людина, в якої беруть інтерв"ю - співавтор інтерв"ю і вона має право відмовитись від публікації (як співавтор). До чого тут цензура? Також як співавтор вона може претендувати на гонорар, до речі. Так що іцензури не було. Було незнання правил і, ймовірно, інші причини для звільнення.
Слава Україні!
4752 дн. тому
Телефони та мейли так званих "борців з цензурою", які зараз відмовляються від коментарів: Брайан Боннер 097 5236817 brian.bonner@yahoo.com Катерина Горчинська 050 5000943 kationok@hotmail.com Роман Олеярчик 050 3803921 romchuk@gmail.com Підтримайте колег, які потерпають від репресій цієї банди!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду