«Коммерсантъ» вимагає ретельного та результативного розслідування нападу на Олега Кашина

7 Листопада 2010
19649
7 Листопада 2010
11:03

«Коммерсантъ» вимагає ретельного та результативного розслідування нападу на Олега Кашина

19649
«Коммерсантъ» вимагає ретельного та результативного розслідування нападу на Олега Кашина

Видавничий дім «Коммерсантъ» наполягає на ретельному та результативному розслідуванні нападу на Олега Кашина. «Затримання і покарання не лише виконавців, а й замовників нападу зможе не тільки зупинити ескалацію насильства, але й оздоровити ситуацію в цілому», - йдеться у заяві, опублікованій на сайті газети «Коммерсантъ».

 

Автори звернення переконані, що лишити цей злочин безкарним означає стимулювати подальше насильство.

 

«Напад на Олега Кашина жахливий, але далеко не єдиний прояв наростаючого насильства в суспільно-політичному житті країни. На жаль, на виду лише жертви: виконавці залишаються невпійманими, замовники - невідомими», - йдеться у тексті.

 

«Коммерсантъ» застерігає: «Якщо розслідування звірячого побиття Олега Кашина, незважаючи на вимоги президента РФ Дмитра Медведєва і особистий контроль генерального прокурора Юрія Чайки, закінчиться нічим, як сталося вже з розслідуваннями вбивств і побиттів інших журналістів в останні роки, це фактично легалізує застосування силових методів».

 

Колеги Олега Кашина переконані, що замовники нападу запропонували альтернативу: або професійне виконання своїх обов'язків, або особиста безпека. «Немає сумнівів у тому, що побиття нашого товариша пов'язане з його професійною діяльністю. Злочинці знали, на кого нападають і за що нападають. Жорстокість була демонстративною, показною», - йдеться в заяві.

 

Як повідомляла ТК, у суботу опівночі на Олега Кашина напали двоє невідомих. Вони чекали на журналіста у дворі його будинку з букетом квітів. За словами очевидців, Кашина били «предметом». Лікарі зафіксували у нього переломи верхньої та нижньої щелеп, гомілки, струс головного мозку і травматичний відрив фаланг пальців. Нині кореспондент у стані штучної коми перебуває у відділі реанімації 36-ї міської лікарні Москви.

 

За фактом побиття порушено кримінальну справу за статтею «замах на вбивство, скоєний групою осіб». Слідство не виключає, що напад пов'язаний з професійною діяльністю журналіста. Президент РФ Дмитро Медведведєв доручив узяти розслідування під особливий контроль. Спілка журналістів Росії оголосила про намір провести власне розслідування.

 

Пан Кашин спеціалізується на суспільно-правовій тематиці, висвітлює акції протесту та мітинги. Саме він узяв інтерв'ю в одного з учасників погрому в адміністрації підмосковних Химок 28 липня 2010 року. У серпні до редакції газети приходила міліція і вимагала ознайомити із вмістом робочої електронної пошти журналіста.

 

11 жовтня Олега Кашина, незважаючи на акредитацію і без пояснення причин, не пустили на зустріч президента РФ Дмитра Медведєва з рок-музикантами. Журналісту повідомили, що його внесли до «чорного списку» Федеральної служби охорони (ФСО) - після затримання на мітигу «Марш несогласных» у 2007 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19649
Читайте також
12.11.2010 14:56
Валерий Панюшкин, «Ведомости»
42 585
11.11.2010 12:50
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
37 258
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 969
08.11.2010 11:43
«Интерфакс»
35 563
08.11.2010 11:19
Андрей Козенко, Kommersant.ru
30 748
07.11.2010 18:47
Антон Ключкин, «Лента.Ру»
30 873
07.11.2010 14:10
Арслан Саидов, «Радио Свобода»
34 650
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду