Російська влада обіцяє розслідувати замах на Кашина та посилити відповідальність за напади на журналістів

8 Листопада 2010
17255
8 Листопада 2010
18:56

Російська влада обіцяє розслідувати замах на Кашина та посилити відповідальність за напади на журналістів

17255
Російська влада обіцяє розслідувати замах на Кашина та посилити відповідальність за напади на журналістів

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що журналісти у зв'язку із суспільною значимістю їхньої праці потребують захисту держави сильніше, ніж представники інших професій. Про це він сказав на зустрічі зі співробітниками «Росссийской газеты», повідомляє «Интерфакс».

 

«Держава повинна найуважнішим чином стежити за працею журналістів, приймати необхідні рішення у випадку посягань на здоров'я, на життя журналістів у більшій мірі, ніж це стосується інших випадків, у силу суспільної значимості праці журналістів», - сказав він.

 

«Завдання журналістів - розповідати правду про людей, події в країні, і робити це професійно та чесно. Тому діяльність журналістів, якими б вони не були - праві, ліві, поміркованих чи радикальних поглядів - вони будуть завжди викликати дуже різні реакції», - відзначив пан Медведєв.

 

Він також висловив упевненість, що причетні до нападу на Олега Кашина, будуть знайдені й покарані. «Сили ці повинні бути встановлені. Хто б не був причетним до цього злочину - він буде покараний, незалежно від його місця в суспільній системі координат, незалежно від інших його заслуг, якщо такі є», - заявив президент.

 

Також Дмитро Медведєв згоден з думкою, що цей напад не є «загальнокримінальним злочином». «У мене складається враження, судячи з почерку: зазвичай так гаманці не крадуть, - сказав він. - Оскільки це так - це цілеспрямована дія. І люди, які до цього причетні, повинні бути виявлені та покарані. Щоб там не вважали (я подивився публікації, де кажуть), що не знайдуть ніколи... Знайдуть! Жодних сумнівів немає!».

 

«За останній час їх багато було розкрито. Хоча є резонансні злочини, які ще не розкриті. Але я впевнений, що знайдуть, які б сили за цим не стояли - праві, ліві, центристські», - наголосив президент.

 

Тим часом у Раді Федерацій РФ закликають посилити покарання за напади на журналістів. За словами голови комітету із соціальної політики Валентини Петренко, напади на журналістів у Росії вже стали системними. «У цій ситуації необхідно посилити покарання і внести відповідні зміни до Кримінального кодексу, щоб злочини відносно журналістів кваліфікувалися як замахи на вбивство, і я особисто пропонуватиму відповідний законопроект», - сказала вона.

 

Усього у 2009 році в Росії були вбиті дев'ять журналістів, і здійснені напади на 59 представників ЗМІ, каже головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов. При цьому розслідування у справах про напади і вбивства журналістів у Росії проходять гірше, ніж у побутових справах. «Річ не в тім, що нападають на журналістів, а в тім, що ці справи залишаються не розслідуваними», - підкреслив пан Венедиктов.

 

Як повідомляла ТК, у ніч з 5 на 6 листопада побили кореспондента «Коммерсанта» Олега Кашина, який у тяжкому стані перебуває в лікарні. Слідство пов'язує напад з професійною діяльністю та особистою громадянською позицією журналіста. У ніч на 8 листопада невідомі побили кореспондента місцевої газети «Жуковские вести» Анатолія Адамчука. Російські журналісти вже звернулися до президента Дмитра Медведєва, щоб захистив їх від нападів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17255
Читайте також
12.11.2010 14:56
Валерий Панюшкин, «Ведомости»
42 585
11.11.2010 12:50
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
37 258
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду