У російського «Коммерсанта» вилучають фото погрому в підмосковних Хімках

2 Серпня 2010
19933
2 Серпня 2010
15:12

У російського «Коммерсанта» вилучають фото погрому в підмосковних Хімках

19933
У російського «Коммерсанта»  вилучають фото погрому в підмосковних Хімках

Представники слідства у справі про напад на адміністрацію підмосковного міста Хімки почали вилучати фотографії в російської редакції газети «Коммерсант», пише інтернет-видання «Лента.ru».

 

За словами головного редактора Михайла Михайліна, вилученням фотографій, зроблених під час нападу невідомих на будівлю адміністрації, «займаються три людини, які показали відповідну постанову про виїмку».

 

28 липня в Хімки на електричці з Москви прибула група невідомих чисельністю, за різними даними, від 90 до 500 чоловік. Вони розгромили будівлю міської адміністрації і залишили на її стінах написи, пройшли натовпом вулицями міста та повернулися до Москви. Усі ці дії тривали три хвилини. «Коммерсант» опублікував репортаж з місця подій.

 

Погром вчинили на захист Химкинського лісу від вирубки: тут, через зелений масив, планують прокласти дублер Ленінградського шосе. До протестів проти рішення влади приєдналися екологи та громадські організації. Їх представники  причетність до заворушень спростували, заявивши, що діють лише в рамках закону.

 

За даними джерел «Лента.ru», учасниками нападу є антифашисти й анархісти, яких зібрали в столиці на Трубній площі нібито на концерт. Потім присутнім оголосили, що концерту не буде та закликали вирушити до Хімок, щоб висловити владі обурення з приводу вирубки лісу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19933
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду